ŞAHKULLBEY`DEN DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mardin 12.05.2014 13:59:02 0
ŞAHKULLBEY`DEN DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şahkulubey mesajında  şu ifadelere yer verdi;

“Tarihi Eski Mısır, Hindistan ve Roma Medeniyetlerine kadar dayanan hemşirelik çok özel ve ayrıcalıklı bir meslek. Sizler bir insanın en acılı olduğu anlarında onları rahatlatan ve özel ilgi gösteren, güç koşullar altında çalışan; şefkati, sabrı ve hoşgörüsüyle özel niteliklere sahip bireylersiniz. Doktorlarımızın vazgeçilmez yardımcıları ve hastayla doktor arasında zaman zaman iletişimi sağlayan kilit bir role sahipsiniz.

Toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olan kaliteli sağlık hizmeti alınması noktasında sağlık sektörünün güler yüzü olan hemşirelerimize çok şey borçluyuz. Bu anlamda son yıllarda hemşirelerimizi kendi sektörlerinde güçlendirici düzenlemeler getirilmiş; onların sağlık sistemimizin değişen koşullarına ve teknolojik gelişmelere ayak uydurması noktasında farklı projeler hayata geçirilmiştir.

AK Parti hükümetleri zamanında sağlık alanında sergilenen kararlı ve eşitlikçi adımlar sayesinde sağlık çalışanlarının durumları iyileştirilmiş; verilen sağlık hizmetleri ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Bu sayede sadece kendi bulunduğumuz bölgede değil küresel ölçekte de model bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşirelerimizin Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftasını kutluyor, onlara görevlerinde kolaylıklar diliyorum.”Dedi.

 

Artuklu Haber Ajansı

Haber:Abdullah Ortaç-Ankara

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00