Sahtekârlara Dikkat!

SGMBD Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İbrahim Ünal, 01,EYLÜL, 2013 tarihinde yürürlüğe giren Yeni sağlık yönetmeliği ve bu yönetmelikle ortaya çıkan dolandırıcılar hakkında açıklamalarda bulundu

Gündem 4.09.2013 11:03:52 0
Sahtekârlara Dikkat!

SGMBD Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İbrahim Ünal, 01,EYLÜL, 2013 tarihinde yürürlüğe giren Yeni sağlık yönetmeliği ve bu yönetmelikle ortaya çıkan dolandırıcılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Mensupları Bilgilendirme Derneği Genel Başkanı İbrahim Ünal açıklamasında “Sizi ancak Sosyal Güvenlik Kanunları emekli edebilir. Ben seni emekli erdim diyen dolandırıcılara kanmayın” dedi.

İbrahim Ünal; “Yeni sağlık yönetmeliğinin 01,EYLÜL, 2013 tarihinde yürürlüğe girmesi ile geçmiş dönemlerde müracaat edipte bağ-kur dan ssk dan MALÜLEN emekli olamayanlara 

01,EYLÜL, 2013 tarihinden itibaren özürlü ölçütlerinde değişiklik ve bazı hastalıklarında kapsama alınması ile yeni bir fırsat doğdu.

Fırsat sadece malulen emekli olacaklara değil insanların kanını emen insanım diye geçinen sülüklere de fırsat doğdu.

Bu sülüklerin yaptığı iş özürlü kişileri bulup biz sizi malulen emekli yaparız, rapor aldırırız, yüksek maaş bağlatırız  diye  aldatarak 3,000 TL, 5,000TL paralar almalarıdır.

Tabi hasta veya özürlü olup yol, iz, kanun, nizam bilmeyen insanlar bu sülüklere inanıp paralarını kaptırmaktalar.

Yine ayrıca sahtekar ve tamahkar misali birde hasta ve özürlü olmayıp ta  devletten malül maaşı almak isteyen  uyanıklarda bu sülükleri bulup paralar veriyorlar.

Kardeşim kul hakkı denen bir şey var. Sen haksız yere olmazda olsabile  malulen emekli olsan senin maaşını uzaylılar vermeyecek. Bu memlekette vergi veren tüm insanların sende hakkı olacak. 80 milyon insanın hakkını ahirette nasıl vereceksin.

Malülen emekli olmanın yolu şudur;

1-Askerlik şubesinden askerlik yapıp yapmadığınıza dair belge almak.

2-              Sosyal güvenlik kurumuna müracaat ederek kurumun göndereceği bir sağlık kuruluşuna gidip sağlık heyet raporu almak.

3-              Evinizde oturup sosyal güvenlik kurumunun emekli olup olamayacağınız hakkında size göndereceği resmi yazıyı beklemek.

4-              Yazınız olumsuz gelecek olursa Yüksek Sağlık Kurulu’na yazılı olarak itiraz etmek.

Sizi ancak ve ancak Sosyal Güvenlik Kanun‘ları emekli eder.

Kan emici sülükler emekli edemez lütfen uyanık olun paralarınızı kaptırmayın.” Diyerek sözlerine son verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00