ŞAİRLERİN SAKARYA ÇIKARMASI

Artuklu Haber Kültür servisi sorumlusu Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hülya Aslan,Kültürel etkinlikleri okurları ile buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sanat 25.08.2015 07:50:04 0
       ŞAİRLERİN SAKARYA ÇIKARMASI

Artuklu Haber Kültür servisi sorumlusu Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hülya Aslan,Kültürel etkinlikleri okurları ile buluşturmaya devam ediyor.

Aslan,Sakarya’da  yayınlanan www.siirkultursanat.com sitesi tarafından organize edilen 7.Adapazarı Şairler toplantısına Artuklu Haber adına katıldı.

           Sakarya’ da şairler   23 Ağustos 2015 günü; ‘7.ADAPAZARI ŞAİRLER TOPLANTISI’nı gerçekleştirdiler,Elegant Lokantasında yemekli yapılan  toplantıya İstanbul,Ankara Adana,Bursa,Sakarya’dan şehirlerarası katılan şairler vardı.Saat 17.00 de Şehitlerimiz için saygı duruşuyla başlattığımız Kültürel  etkinliğimizi, İstiklal Marşımızı okuyarak devam ettirdik.

          Toplantımızı tertipleyen değerli şair OZAN İLO(İlhami ERDOĞAN) bey açılış konuşmasında’’ Kıymetli şair arkadaşlar her yıl kendi aramızda sürdürdüğümüz geleneksel etkinliğimizi bundan sonraki günlerde halkla iç-içe kutlamayı kararlaştırmış bulunuyoruz.Sanat toplum içindir, sanatçıyla halk kaynaşmasını bu etkinliklerimizle sağlamak artık görevimiz Allah’ın izniyle İnşeAllah‘’ diyerek sözü şiire bıraktılar.

             Adapazarı yerel medyası  ‘Kanal 54 Tv ‘ (Gezelim-Görelim) adlı programlarına çekim yaparken,Adana’dan katılan (ADANA HABER POSTASI GAZETESİ) imtiyaz sahibi Halise TEKBAŞ hanım da ,tek-tek şairleri fotoğraflayarak ,gazetesine şiirsel haberler geçtiler.

          Bende Artuklu Haber Ajansı Kültür Sanat köşem için şairlerle röportajlar yapmaya çalıştım,Halise TEKBAŞ üstadımla başladım. Kendileri de beni Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği ‘’1. ULUSLARARASI ÇUKUROVA'DA ŞİİR VE MÜZİK FESTİVALİ ‘’ şölenine davet ettiler.  Uluslararası Çukurova da Şiir ve Müzik Festivali; 23-24- 25 ve 26 Ekim 2015 tarihleri arasında Adana’da yapılacaktır. Duyurmuş olayım.    

         Masamıza servis başladığında ,halk ozanlarımızdan aşıklar sazlarıyla yemek müziğimize katkı verdiler yüreklerine sağlık.

            Ülkemizin ve ülkümüzün içinde bulunduğu hüzünlü günler , hepimizi üzmektedir,ancak;şairleri  daha fazla etkilemektedir,şiir yürekli gönül dostları değerli şairler şiirlerini  bu atmosferde seslendirdiler duygular sel oldu taştı, Sakarya ‘ya karıştı.

            Tam işte o sırada gür bir ses yükseldi acaba   ÜSTAT OZAN ARİF’mi geldi diye başımı çevirdiğimde; Gümüşhanlı Şinasi AKAN beyle karşılaştım,kendisini duygularına kaptırmış  gözleri kapalı,bir halde kükrüyordu ‘’ATAĞA KALK SAKARYA’’ salondaki bizler bu yürekli şairimizi heyecan ve gıpta ile dinlerken ,O’ Sakarya ‘nın Târihi hakimiyet ve önemine vurgu yaparak şiirini okumaya devam etti.

            Şiirlerdeki ana tema sevgiydi tüm şairler Vatan -Bayrak ve Millet sevgisini işlemişlerdi,zevkle  dinledim,molalarda şairler standlarının başına geçip son çıkan kitaplarından hediye imzaladılar darısı benim ve isteyenlerin başına olsun dilerim..Adapazarında bir Pazar günüm kitaplar arasında geçti, köşelerde çay sohbetlerimiz çok samimiydi ,çokça şiirseldi .Kitaplar yazıldıkları zamanın şahitleriymiş bence de öyle,kitaplarımız; elden- ele,dilden-dile,nesilden-nesile devredecek onur ve övünç kaynaklarımız. Kitaplarla,şiirlerle esen kalınız.saygılarımla.

 İlhami ERDOĞAN /OZAN İLO (kitaplarını imzaladılar: SÖĞÜD MEKTUPLARI-SÖZÜM DAĞLARA DAĞLARA.ANKARA

Gümüşhanlı  ŞİNASİ AKAN (Kitaplarını imzaladılar : UFKUMUN UMUTLARI-TÜRK’LÜĞÜN GEREĞİ.  ANKARA

 Sakarya Kanal -54 TV.  :GEZELİM  GÖRELİM PROGRAMI(İsmail AYDIN)SAKARYA

Halise TEKBAŞ (ÇED BŞK.) /ADANA HABER POSTASI GAZETESİ ADANA

 

Hülya ASLAN Yazar / ARTUKLU HABER AJANSI(ANKARA)

Artuklu Haber Ajansı Hülya ASLAN 23 -08 -2015 ADAPAZARI

                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78