SANATÇI YÜKSEL SÖNMEZ`İN KİŞİSEL RESİM SERGİSİ MARDİN MÜZESİ SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

Sanatçı Yüksel Sönmez`in ?Güvercinin Rüyası? isimli sergisi Mardin Arkeoloji Müzesi?nde açıldı.. Sergide, sanatçının yerli halklar ve doğadan ilham alarak ortaya koyduğu eserleri sergilenecek.

Mardin 8.09.2017 21:27:40 0
SANATÇI YÜKSEL SÖNMEZ`İN KİŞİSEL RESİM SERGİSİ MARDİN MÜZESİ SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

Sanatçı Yüksel Sönmez'in  “Güvercinin Rüyası” isimli sergisi Mardin Arkeoloji Müzesi’nde açıldı.. Sergide, sanatçının yerli halklar ve doğadan ilham alarak ortaya koyduğu  eserleri sergilenecek..

 

Açılışa Mardin Valisi ve Büyüşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Artuklu kaymakamı M. Şakir Öner ÖZTÜRK, il Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Kurum Müdürleri ve çok sayıda resim sever katıldı. Sergi 28 Eylül 2017 tarihine kadar sanatseverlere açık olacak. Açılışın ardından katılımcılara Leyli Gecesi düzenlendi.

 

1985 senesinde Berlin Edebiyat Evi’nde ilk resim sergisini açan ve 1989 senesinde Berlin Kültür Senatosu bursunu kazanan Yuko’nun başlıca sergilenecek tabloları arasında “Büyücü”, “Kartalın Rüyası”, “Okyanustaki Ötekiler” ve “Güvercinin Rüyası” gibi eserleri bulunuyor.

 

YÜKSEL SÖNMEZ KİMDİR?

 

 

Ressam Yüksel Sönmez,  Erzurum’a bağlı Çağlar Köyü’nde dünyaya geldi.İlkokulu köyde, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu, sonrasında ailesiyle birlikte Berlin’e taşındı.

 

Arizona’da Hopi Kızılderilileri ile tanıştı, altı ay onlarla birlikte yaşadı. Bundan sonraki sanat yaşamını yerli halkın dünyaya bakışı belirledi. Hindistan, Tayland, Laos, Vietnam, Brezilya, Meksika, Guatemala’da yaşadı.

 

İlk sergisini Berlin edebiyat evinde açan  Sanatçı aynı kentte birçok kişisel ve karma sergisi oldu.Resimlerini çoğunlukla aylarca kaldığı Amazon yerlileri, Orta Amerika yerlileri arasında yaptı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07