SANAYİCİ - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİYLE KENDİ ROBOTUNU ÜRETECEK!

İstanbul Gedik Üniversitesi Ar-Ge?ye yatırımı artırarak kendi robotunu üretecek.

22.10.2015 14:47:28 0
SANAYİCİ - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİYLE KENDİ ROBOTUNU ÜRETECEK!

İstanbul Gedik Üniversitesi - Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde GeKa Robot işbirliği ile mühendis ve teknik elemanlara robotik ve otomasyon konularında eğitim vermek amacıyla Robot Akademiyi kuran Gedik Holding, şimdi de tamamı ithal olarak ülkemize gelen endüstriyel robotları yerli imkanlarla üretmek için kolları sıvıyor. Ayrıca yerli oto üretimi ile ilgili de işbirliği sinyali veriyor.

Gedik Holding CEO’su Mustafa Koçak, 21-22 Ekim tarihlerinde WOW Convention Center’da düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesinde, holding bünyesinde Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve robot teknolojilerine yatırım yaptıklarını söyledi. Koçak, Robot Yatırımları Zirvesi sergi standında yaptığı açıklamadı, şu anda Türkiye’de kullanılan tüm endüstriyel robotların Almanya, Japonya ve Güney Kore’den ithal edildiğini söyledi.  Ar-Ge'ye büyük yatırımı yapıklarını belirten Mustafa Koçak, şu konularında altını çizdi:

‘ROBOT AKADEMİSİ KURDUK’

Türkiyede bir robot entegratör firması olarak projelendirme, tasarım ve uygulama alanlarında faaliyet gösteren Gedik Holding, endüstride robotlu üretim yapmak isteyen birçok firmaya anahtar teslim robotlu sistemler kuruyor. Fakat biz dahil tüm firmalar endüstriyel robotları malesef yurt dışından almak zorunda kalıyor. Özellikle Almanya, Japonya ve Güney Kore’den. Biz de iki yıl önce Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Robot Akademisini kurduk. Burada robotik teknolojiler hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. İsteğimiz

fabrikaların istihdam edeceği gençlerin, özellikle yeni nesil teknisyenlerin, direk işe başvurduğunda bu teknoloji hakkında yetişmiş olarak işe başlamalarını sağlamak. Bu da sıfırdan eleman almak yerine, endüstriyel robotlar ve kullanımları hakkında gerekli eğitimi almış kişilerin istihdam edilmesine olarak verir. Önümüzdeki dönemde insan üretimde karar verici mekanizmanın içinde olmalı. İnsanı üretimin içinden çıkarıp karar verici aşamaya, planlayıcı olmaya ve işin beyin kısmına getireceğiz.”

‘KENDİ ROBOTUMUZU YAPACAĞIZ’

Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Mekatronik Mühendisliği bölümü olduğunu hatırlatan Gedik Holding CEO’su Mustafa Koçak, şöyle devam etti: “Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi olarak sanayici ve üniversite işbirliğiyle Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Orta ve uzun vadede hedefimiz Türkiye’deki yerli sanayinin, başta kendimiz olmak üzere kendi kendimize yeterli hale gelmek. Yani kendi robotumuzu, trenimizi, otomobilimizi, uçağımızı yapmalıyız. Hükümetin yerli otomobil projesinde teknolojimizle biz de yer almak isteriz” diye devam etti.

SERTİFİKALI EĞİTİM

İstanbul Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilibal da, robot akademisi bünyesinde açılan eğitimler hakkında bilgi verdi. Verilen eğitimler ile mekatronik mühendisleri ve öğrencilerine, teknik personele ve robot operatörlerine yönelik periyodik eğitimler düzenlenmekte olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr.Dilibal, eğitimlerin ilk gününde Robot sisteminin çalışma prensibi ve yapısı, temel seviye program data bilgisi, programların otomatik modda çalıştırılması, arıza kod ve bilgileri, temel robot emniyet ve güvenlik prensipleri robot programlama uygulaması, ikinci günü ise; temel robotlu kaynak sistemleri, robotlu kaynak uygulamalarında kullanılacak kaynak makinelerinin standart fonksiyon bilgileri, robotlu kaynak uygulamaları, robotlu kaynak sistemlerinde kullanılan opsiyonlar hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi. Yrd.Doç.Dr.Dilibal robot eğitimlerinin farklı seviyelerde bundan sonra da hız kazanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor