ŞANLIURFA?DA JANDARMAYA KURŞUN YAĞDIRAN MAGANDALAR YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Şanlıurfa?nın Eyyübiye ilçesinde geçtiğimiz günlerde gasp edilen mera alanını keşfe giden ekibi ve jandarmayı kurşun yağmuruna tutan ve Jandarmayı darp eden Halil Günbegi ve çocukları yarın Hakim karşısına çıkacak.

Güneydoğu Bölge Haberleri 8.07.2020 21:28:46 0
ŞANLIURFA?DA JANDARMAYA KURŞUN YAĞDIRAN MAGANDALAR YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde geçtiğimiz günlerde gasp edilen mera alanını keşfe giden ekibi ve jandarmayı kurşun yağmuruna tutan ve Jandarmayı darp eden Halil Günbegi ve çocukları yarın Hakim karşısına çıkacak.

 

Üç hafta önce Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde mera alanını keşfe giden Eyyübiye kaymakamlığına bağlı personelleri, jandarmaları ve mağduru kurşun yağmuruna tutan Sabri Günbegi ve aynı zamanda Jandarmaları darp eden İbrahim ve Celal G. Babaları, Halil Günbegi’nin 2009 yılında sigorta şirketi üzerinden sahte evrak ve rapor düzenleyerek devleti milyarlarca lira zarara uğrattığı ortaya çıktı

 

Köylünün ortak merasını zorla kullanan ve devleti dolandıran bu kişilere devletimizin en ağır cezayı vermelerini ve bunların dosyalarının sümenaltı edilmemesi isteniyor.

 

Olay günü silahlı saldırıda babasının yaralandığını söyleyen Celal Günbegi’nin çocukları şunları söyledi “Asırlardır, Payamlı nahiyesinde ikamet ediyoruz. Bizim ve komşu köyümüzün ortak mera alanında köylüler, hayvanlarını otlatıyor. Üvey amcam olan ve birçok suç dosyası bulunan Halil Günbegi ile çocukları, İbrahim, Celal ve Sabri Günbegi bütün köylünün hayvanlarının otlandığı mera alanını işgal ettiler. Babam da mağdur olduğundan dolayı bu işgali önlemek için daha önce yetkili mercilere şikâyette bulunmuştu. 11.06.2020 tarihinde Eyyübiye Kaymakamlığının personeli ile jandarma ekipleri keşif için mera alanına geldiler. Halil Günbegi’nin ve çocukları, Şehit haberlerinin geldiği bu günlerde mera alanına keşif amaçlı gelen jandarma ile kaymakamlık personeline silahlı saldırıda bulundu. Jandarmaya kurşun sıkan Sabri ve onları darp eden Halil ve çocukları Celal ile İbrahim, babamı ve uzman jandarma personellerini yaraladı. Babamı daha önce 11 Mart 2020’de organize sanayi bölgesi karakolunun nizamiye kapısında öldürme teşebbüsünde bulunmuşlardı. Babamı karakolda öldüremeyince de bu kez mera alanında öldürmeye çalıştılar. Babamın öldürülmesini engelleyen jandarmaya minnettarız.

 

Devletin yetkililerine buradan sesleniyorum. Jandarmaya ve Kaymakamlık personeline kurşun sıkan, darp eden ve merayı gasp ederek terörist vari yöntemler kullanarak bizlerin hayvancılığı ve tarımsal faaliyet yapmamızı engelliyorlar. Hakkında birçok suç dosyası bulunan, cezaevinde olmasına rağmen defalarca babamı ve bizleri ölümle tehdit edip 600 dönümlük arazimizi ektirmeyen, köylünün ortak merasını zorla kullanan, devleti dolandıran, Kahraman Jandarmamıza kurşun sıkan ve darp eden bu kişilere devletimizin hak ettikleri cezayı vermelerini ve bunların dosyalarının sümenaltı edilmemesini istirham ediyoruz” dedi.

 

Halil Günbegi, Sigorta şirketleri üzerinden devleti milyarlarca lira zarara uğrattığından dolayı tutuklanmış

İhlas Haber Ajansının 14.7.2009 tarihli Balıkesir’de ‘’neşter’’ operasyonu haberine göre özetle; Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gelen bir ihbar üzerine harekete geçmiş ve "Neşter" adlı operasyonda eski SSK hastanesi olan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli M. A. isimli memur gözaltına alınmıştı. Çeşitli ünlü sigorta şirketlerinin acenteleriyle de temasta olan M.A.'nın sigorta takipçilerine de kaza geçirmiş özel hastalar bularak iş verdiği belirlendi. Ortopedi, göz ve psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalara gerçek özür oranlarının üzerinde rapor hazırlatıldığı iddia edildi.

 

Merkezi Adana'da olan Beyoğlu Kaza Danışmanlık Sigorta'nın Balıkesir acentesi Halil Günbegi isimli şahısla beraber 4 kişi adli mercilere teslim edilmeleri ardından gerekli işlemlerden sonra tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

 

Balıkesir polisinin, "neşter" operasyonunda, Ergo İsviçre ve AXA gibi ünlü firmaların da yer aldığı çok sayıda sigorta şirketlerinin de dolandırıldığı tespit edildi. Sigorta şirketlerine iş yapan acentelerdeki seyyar takipçilerin hastanede anlaştıkları memur aracılığıyla kaza geçirmiş hastaları seçip normalden daha yüksek özür ve sakatlık hali gösterdikleri, bunu da raporla resmileştirdikten sonra sigorta şirketlerinden 2 milyardan 75 milyar liraya kadar para aldıkları belirlendi.

 

Halil Günbegi'nin her seferinde yasalardaki boşluklardan yararlanıp kısa süre sonra cezaevinden çıkması vatandaşların tepkisine neden oldu. 

 

Devleti birçok kez zarara uğratan, birçok dosyası olup onlarca dosyadan ceza almasına rağmen her seferinde bir şekilde az cezalar alarak dışarı çıktığı iddia edilen Halil Günbegi ve çocuklarının, Şanlıurfa'da eşkıyalık yaparak vatandaşların mallarına el koyması ve geçtiğimiz haftalar da planlı bir şekilde jandarmaya kurşun yağdırması ve jandarmaları darp etmelerinin ardından o bölgede yaşayan vatandaşlar devletin yetkili makamlarına seslenerek gözleri dönen bu magandalara, devletin güvenliği ve itibari için en ağır cezanın verilmesini istiyorlar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19