ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden İpekyol Gençlik Merkezinde, AFAD Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile kurumlararası koordinasyon kapsamında Gençlere Doğal afet semineri verildi. Seminere İpekyol Gençlik Merkezi kursiyer

Güneydoğu Bölge Haberleri 15.03.2018 16:23:14 0
ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ
 
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden İpekyol Gençlik Merkezinde, AFAD Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile kurumlararası koordinasyon kapsamında Gençlere Doğal afet semineri verildi. Seminere İpekyol Gençlik Merkezi kursiyerleri, personelleri ve Göbeklitepe Ortaokulu öğrencileri katıldı.
 
 
AFAD Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkililerinden Mehmet Ali URLUK, Fahri PADAK ve Ahmet AYKAÇ tarafından verilen eğitimde Afet nedir? Doğal Afetler hangileridir? Afet anında yapılması ve bilinmesi gerekenler nelerdir? Konusunda gençlere bilgilendirmede bulunuldu. Depremler, seller, heyelanlar, kaya düşmeleri, kuraklıklar, fırtınalar, tsunamiler ve diğer birçok afetin insanlar, çevre ve ekonomi üzerinde yıkıcı etkileri vardır. Ancak insan ve mekânların dirençliliğinin – insanlar ve mekânlar üzerindeki bu yıkıcı etkilere karşı koyma ve hızlı bir şekilde ayağa kalkma yeteneği – artırılması mümkündür. Söz konusu dirençliliğin artırılması afetlerin etkilerini, zararlarını en aza indirecek ve afet sonrası toplumun ayağa kalkma süresini minimize edecektir. AFAD misyonunu bu bakış açısıyla belirlemiştir. AFAD vizyonuyla; risk yönetimi odaklı, sürdürülebilir kalkınmanın önemine haiz, hizmet sunumunda etkililiğe, etkinliğe ve güvenirliliğe özen gösteren, uluslararası düzeyde güçlü ve afet yönetiminde görev alan tüm kurumları etkili bir şekilde koordine eden bir kurum olmayı öngörmektedir. Denildi.
 
 
İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyonu ve vizyonu doğrultusunda Geleceğimizin teminatı olan gençlere her türlü akademik, atölye, kulüp çalışmalarının yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal çalışmalarımız devam etmektedir. Bugünde gençlerimize hayatları boyunca karşılaşabilecekleri afetler konusunda hayata hazırlıklı ve bilgili olmaları için bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Programımıza destek olan Şanlıurfa AFAD İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Abdullah ERİN olmak üzere Vali Yardımcımız Ahmet YILDIZ’ a teşekkür ediyorum.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor