ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE KADINA ŞİDDETE HAYIR SEMİNERİ

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İpekyol Gençlik Merkezinde kadına yönelik şiddete hayır semineri düzenlendi

Güneydoğu Bölge Haberleri 29.11.2018 10:55:56 0
ŞANLIURFA İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDE  KADINA ŞİDDETE HAYIR SEMİNERİ

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İpekyol Gençlik Merkezinde kadına yönelik şiddete hayır semineri düzenlendi.

 

Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminere Gençlik Merkezinde eğitim gören 50 Kadın ve 10 Erkek kursiyer ve çalışanlar katıldı.

 

Seminere konuşmacı olarak katılan Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Sosyolog Selma ATEŞ;  17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım “kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü” olarak belirlenmiş olup her yıl bu tarihte tüm dünyada ve Türkiye’ de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya sağlık Örgütü istatistiklerine göre, Dünyadaki her 3 kadından birisi yaşamları boyunca en az bir kez şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları bağlamında suçtur. Kadının cinsel, fiziksel, psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu belirtir kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz. Dedi.

 

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyonu ve vizyonu doğrultusunda Geleceğimizin teminatı olan gençlerle birlikte toplumun temelini oluşturan ailelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız ev ziyaretleri sonucunda birçok ev hanımını Gençlik Merkezimize çekmeyi başardık akabinde El Sanatları ve Kuran-ı Kerim dersleri verdiriyoruz. Bu arada uygun zamanlarda ev hanımlarının istifade edebileceği seminerler verdiriyoruz. Çünkü ev hanımları bilgili ve bilinçli olursa aileye ve topluma katkısı artar. Sağlıklı ve daha bilinçli bir toplum meydana gelir. Bu maksatla toplumun her kesimine gerek sağlık, sosyal, sportif, kültürel gerekse eğitim yönden hizmet vermeye devam edeceğiz. İpekyol Gençlik Merkezinde yaş sınırı gözetmeksizin herkese kapımız açık olup, Gençlik Merkezimizden istifade etmeye davet ediyor, Ayrıca Programa destek olan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA

 


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71