ŞANLIURFA ŞEHİDİNİ EBEDİYETE UĞURLADI

8 Temmuz 2017 Günü, Bitlis?in Hizan ilçesinde PKK?lı teröristlerin yola döşedikleri mayının patlatılması sonucu şehit olan Şanlıurfalı Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş, Suruç?ta toprağa verildi.

Gündem 11.07.2017 13:03:38 0
ŞANLIURFA ŞEHİDİNİ EBEDİYETE UĞURLADI
8 Temmuz 2017 Günü, Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayının patlatılması sonucu şehit olan Şanlıurfalı Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş, Suruç’ta toprağa verildi.
 
 
Askeri uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanına getirilirken şehidin naaşını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
 
 
Karayoluyla Suruç’a götürülen şehit için, Suruç merkez Süleymaniye Camii'nde bir tören düzenlendi. 
 
 
Törende konuşan Bakan Faruk Çelik, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı olduğuna vurgu yaparak; Vatanı, bayrağı, milleti ve devleti için canını seve seve feda eden şehitlere şükran ve minnet duyulduğunu ifade etti. Konuşmasında şehidin ailesine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Bakan Çelik; terör örgütünün artık tükenmek üzere olduğunu ancak böylesi kahpe tuzaklarla askerimizin canına kastederek yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirtti.
 
 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada: “Ülkemizin birliği ve beraberliği, vatanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimize yönelen PKK terör örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin tamamıyla, içerdeki işbirlikçileriyle ve çok iyi bildiğimiz ve tanıdığımız dışarıdaki hamileriyle devletimizin, hükümetimizin, kahraman evlatlarımızın yürüttüğü kesin, kararlı mücadele hiçbir şekilde kesintiye uğramadan devam edecektir” dedi.
 
 
Bundan sonraki süreçte terörle mücadelenin daha kararlı bir şekilde sürdürüleceğine inandığını sözlerine ekleyen Vali Erin: “Şehidimizin mekanı cennettir. Şehidimizin makamların en yücesine eriştiğini biliyoruz. Onun aziz hatırası, bize emanet bıraktığı ailesi ve kutsal değerlerimiz uğruna onun şanına, makamına ve mertebesine uyacak bir mücadele azmini ve kararlılığını ortaya koyacağız. Ateş ailesine, Türk milleti adına, Kürt kardeşlerim, Arap kardeşlerim adına ve bu memleketi memleket yapan, bu vatanı kutsal yapan, bu memlekette yaşamaktan onur duyan bütün bireyler adına şükranlarımı ve minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Muzafferiyet ve muvaffakiyet bizlerle beraber olacak. Başta şehidimiz Halil Ateş olmak üzere bu memleketin birliği be beraberliği için, en kutsal saydığımız devletimiz, bayrağımız, vatanımız için canını seve seve feda eden bütün şehitlerimize minnetlerimizi, şükranlarımızı ve rahmet dileklerimi iletiyorum Allah hepsine rahmet etsin, hepsinin mekanı cennet olsun” dedi.
 
 
Şehidin naaşı, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Şıh Nasır Aile Mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenaze töreninin ardından Vali Erin ve beraberindekiler; şehidin taziyesine katılarak ailenin diğer fertlerine de başsağlığı dileklerini ilettiler.
 
 
Şehidin cenaze törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kurum amirleri, şehidin yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş atıldı. 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA
 
 

25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82