ŞANLIURFA SURUÇTA ŞİDDETLİ PATLAMA!

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.İlk alınan bilgiye göre 25`den fazla ölü ve çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Gündem 20.07.2015 10:44:02 0
ŞANLIURFA SURUÇTA ŞİDDETLİ PATLAMA!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.İlk alınan bilgiye göre 25'den fazla ölü ve çok sayıda  yaralı olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 11 Nisan Caddesi'ndeki Suruç Belediyesine ait kültür merkezinin bahçesinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Patlama nedeniyle çevredeki binaların camları kırıldı.

Güvenlik güçleri, ölü ve yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından çevrede önlemlerini artırdı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya ilişkin açıklama yapmasu bekleniyor.

 

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralılar olduğu ve Suruç'ta kan ihtiyacı yaşandığı bildirildi.

Patlamanın Saat 12 sıralarından maydana geldiği bildirildi.Bir Görgü tanığı olaya ilişkin yağtığı açıklamada şunları söyledi:''''Olay yerine 100 metre uzaklıktaydım. Cenazeler hep paramparça olmuştu. Kelimelerle ifade etmek çok zor. İlk saldırı kültür merkezinde yapıldı. En az 15 cenaze var olay yerinde bekliyor. Kan ihtiyacımız var. Aşırı bir kan ihtiyacımız var. Suruç halkına kan vermeleri için çağrı yapılıyor. Herken kan vermeye çağırılıyor.''

Bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.

 Patlama sonucunda en az 25 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN RESMİ AÇIKLAMA:27 ÖLÜ 100 YARALI VAR

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamada, ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'e yakın yaralının tedavisine devam edildiğini bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşandığı belirtildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşın hayatını kaybettiği, can kaybının artmasından endişe edildiği kaydedildi. 
 
100'e yakın yaralı var
 
Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşın tedavisine devam edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
 
"Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00