Tarih: 16.11.2017 18:50
Şanlıurfa?da Yeşeren Çınarlar Büyükşehirle Buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Şanlıurfa valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa büyükşehir belediyesi kültür ve sosyal işler daire başkanlığı
engelliler şube müdürlüğü tarafından yürütülmekte YADES projesi çerçevesinde yades üyeleri buluştu.
Engelliler Koordinasyon merkezinde gerçekleşen faaliyet tanıtım toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçinin Eşi Sema Çiftçi, Haliliye Belediye Başkan vekili Osman Uludağ, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri program Koordinatörü Ahmet Çeken, Aspim İl Müdür Vekili Mürsel Keçeli, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Türkiye muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şubesi Dernek Başkanı Hasan Aslan, Şanlıurfa büyükşehir belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri çok sayıda YADES üyesi vatandaşlar katıldı.
Yaşlıların toprakları tutan çınarlar olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar; ?Millet tarifi ne olursa olsun birlikte gülüp birlikte ağlayan insan topluluğudur. Milletler birlikte gülüp birlikte ağlamayı becerebildikleri takdirde tarih sahnesinde yer alır ve kalıcı olabilir, tarihe yön verebilirler. Ve bunlarda milletin millet olabilmesi için kültürün egemen olması lazım. Kültür nedir? Kültür bir milletin tarihinden gelen, geçmişinden gelen her türlü değerin bir imrikten süzülürcesine damlayıp bir kasede toplanması ve şekillenmesidir. Kültürü kaybettiğiniz zaman egemenlik sizde olmadığı zaman kültür sizin kültürünüz olmadığı zaman dalgalanan bayrak ne olursa olsun o ülke ne olursa olsun o ülke değildir kültür hakim olduğu ülkedir. Bu sebeple biz Türküz biz Müslümanız elhamdülillah ve tarihimizden gelen tarihten çıktığımızda tarihin yok olacağı bir millet olduğumuz için bu değerlerimizi gelecek nesillere emanet olarak nakletmemiz lazım aynı şekilde bizi biz eden bu değerdir. Bizi biz eden bu yapıların geleceğe nakledilmesi lazım ki gelecekte de çocuklarımız ve torunlarımız bu topraklarda mukim olsunlar. Çünkü bu millet sadece Anadolu coğrafyasından değil bu millet Türk dünyasından bu millet daha ötesi İslam aleminden bu millet Osmanlı coğrafyasından ve bu millet dünyanın her neresinde olursa olsun her mazlumdan kendini sorumlu görmüş mesul görmüş ve onların tek ümididir bu millet bu ümmetin tek ümididir, bu millet ayakta durması lazım Osmanlıda millet tarifi ümmetle birlikte anılmıştır ve Hıristiyanlar batılılar bize baktığında bir Müslüman baktığında hatta daha bundan yirmi yirmi beş sene önce Bosna?da Müslümanlar katledildiğinde ırk olarak Türk olmadıkları halde onlara pis Türkler diye saldırıp öldürüyorlardı çünkü biliyorlar ki İslami temsil eden gerçek manada temsil etmiş tarih boyunca tek millet bu millettir. Bu sebeple bizim geleneklerimizi göreneklerimizi çok iyi bir şekilde muhafaza etmemiz lazım. Yaşlılarımız toprakları tutan çınarlardır .Ormanlık alanda geçtiğimizde bakarsınız toprak kaymış, ama bir ağaç kökleri orda toprağı tutmuş, toprağın kaymasını önlüyor, işte sizler o köklersiniz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri program Koordinatörü Ahmet Çeken ise; ?Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı engelli hizmetleri genel müdürlüğü ilk defa 2016 yılında yaşlı destek programını hayata geçirdi. 30 büyükşehir belediyemizin dönük olarak da çağrıda bulunduk. 5 büyükşehir belediyesi bu projenin finansmanından yararlanma imkanı buldu. Bu illerimizin içerisinde en başarılı il Şanlıurfa?dır? dedi.
YADES projesinden dolayı yapılan çalışmaları memnuniyetle ifade eden YADES üyeleri, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —