Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak için teknolojik bağımlılığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına teknol
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak için teknolojik bağımlılığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına teknoloji bağımlılığı semineri düzenledi.
Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin YILDIZ ve Psikolog Mehmet Salih POLAT tarafından teknoloji bağımlılığı ve korunma yolları ile ilgili verilen seminere Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, Gençlik Merkezinde eğitim gören çok sayıda gençler katıldı.
Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin YILDIZ ve Psikolog Mehmet Salih POLAT verdikleri seminerde; Gençleri zararlı alışkanlıklardan en çok etkileyen bağımlılıklardan biriside teknoloji bağımlılığıdır. Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydaları olmakla birlikte ölçüsüz kontrolsüz ve sınırsız kullanılması halinde insanlar üzerinde çok ciddi zararları bulunmaktadır. Teknoloji bağımlılığının belirtileri yalnız birkaç dakika diyerek uzun zaman harcamak, ekran karşısında geçirilen zaman için yalan söylemek, fiziksel ve sağlık sorunları, anonim bir kişiliğe bürünmek, derslerden, yemekten ve randevulardan ödün vermek, uyumamak gibi daha birçok sebepler söylenebilir. Bu bağımlılıkla mücadele için başlıca haftalık veya saatlik telefon, internet, bilgisayar vs kullanım saatleri için program yapın, lazım olduğu, faydalı olduğu kadar teknolojide kalın destek gurupları yâda aile terapisi gibi yöntemleri hayata geçirin. 2 yaşından küçük çocukların internet, tv ya da bilgisayarla karşılaşması uygun değildir. Okul öncesi yaş grubu için günde 30 dakikayı geçmeyecek şekilde internet kullanımı yeterlidir. İlköğretimin ilk 4 yılında ödev haricinde oyun ve eğlence için günlük 45 dakika zaman ayrılmalıdır. Sonraki yıllarda hafta sonu daha esnek olmakla birlikte günde 1 saat kullanım uygundur. Lise çağında da günlük 2 saat yeterlidir. Dedi.
İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ise; Gençlere kaliteli bir hizmet sunmak adına akademik atölyeler ile kulüp, kurs ve derslerimizin yanında gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmek, onları korumak topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, sağlıklı bir bünyeye sahip olmalarına istiyoruz. Gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesi, ruh ve beden sağlılarını korumak adına topluma uyumlu olmalarını sağlamak üzere her zaman gençlerin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu tür seminerlerimiz periyotlar halinde dönem dönem yapılmaya devam edecektir. Yaptığımız ortak çalışmalar neticesinde bizlere eğitim programı için destek olan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ayrıca semineri veren Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin YILDIZ ve Psikolog Mehmet Salih POLAT’ a teşekkür ederim. Dedi.
Konu ile ilgili gençlerle yapılan sohbette İpekyol Gençlik Merkezinde serbest zamanlarımızı dolu dolu geçiriyoruz. Büyüklerimizin önerilerini dikkate alıp ülkemize ve milletimize faydalı olmak istiyoruz. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Gençlik Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dediler.
ARTUKLU HABER AJANSI-ŞSNLIURFA
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00