SARIYER’E KADIN BAŞKAN HAZIR

Yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Bir yandan siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar yavaş yavaş belli olurken bir yandan da aday adayları kendilerini göstermeye başladı.

Siyaset 4.12.2023 13:46:00 0
SARIYER’E KADIN BAŞKAN HAZIR

Yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Bir yandan siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar yavaş yavaş belli olurken bir yandan da aday adayları kendilerini göstermeye başladı. Bunlardan biri de CHP’den Sarıyer belediye başkanı aday adaylığını açıklayan Dilek Karafazlı oldu. CHP’nin ve Sarıyer’in ilk kadın aday adayı olan Karafazlı, belediye başkanı olursa ve seçilirse Sarıyer’e çok farklı bir çehre kazandıracak.

2010 yılından beri Sarıyer CHP İlçe Örgütünde aktif üye olarak görev alan Karafazlı ayrıca Parti Okulu Eğitmenliği de yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nda çeşitli birimlerde şef olarak görev yapmış, İBB'nin Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkilerini kuran müdürlükte etkin görevler üstlenen Dilek Karafazlı, aday adaylığı başvurusunu CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat’a teslim etti.

 

"DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ, KAPSAYICI YÖNETİM İÇİN SARIYER 'E KADIN BAŞKAN"

 

Demokratik, Çağdaş, Kapsayıcı bir yönetim için Sarıyer' e KADIN Başkan sloganıyla yola çıkan Karafazlı, Sarıyer Belediyesi’nin daha çağdaş, interaktif bilgiye dayalı bir yönetimi hak ettiğini düşünüyor. Karafazlı, “Sarıyer Belediyesi Kadın Merkezi’nin kurucusuyum ve 5 yıl yöneticiliğini yaptım. Sarıyer’de Şiddete karşı kadın dayanışması adına ilk kadın yürüyüşünü gerçekleştirdim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde çeşitli projelere koordinatörlük yaptım.

Belediye adına pek çok kurumsal işbirlikleri gerçekleştirdim. Belediyecilikte olan tecrübemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üstendiğim aktif görevlerle iyice pekiştirdim. Bir Sarıyerli olarak ilçemi tanıyor ve seviyorum. Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak, semt kültürünün varlığını korumak, toplumun huzurunu önceleyen, dayanışmayı artıran anlayışım ile yurttaşlarımızın mutluluğunu öncelemektir” dedi.

 

TOPLUMUN HER KESIMINE DOKUNUYOR

 

Deprem yönetmeliğinden sosyal belediyeciliğe, kadın politikalarından çevre ve şehircilik alanında çok sayıda proje hazırlayan Karafazlı, özellikle öğrenciler başta olmak üzere Sarıyer’in hemen her kesimi için özel projeler hazırladı.

Modern su ürünleri pazarı ve balıkçılık çarşısı kurulması, öğrenciler için yurtların artırılması, gençler için sosyal alanların çoğaltılması, yeni kreşler açılması, STK’ların en çok ihtiyacı olan mekan sorunlarının çözülmesi, kriterleri belirlenmiş ve buna uygun olanların faydalanabileceği Sarıyer Sivil Toplum Merkezi kampüsü kurulması Yurttaşların her mahallede spor yapabilecekleri spor merkezlerinin kurulması, engelliler için her alanda erişilebilirliğin sağlanması için çözümler geliştiren Karafazlı, faaliyetlerini tamamen sürdürülebilir belediyecilik prensibi üzerine kuruyor.

Yurttaşların karar alma süreçlerinin bir öznesi haline getirileceği, sivil toplum kuruluşları ile etkin ve etkili işbirliğini önceleyen, yurttaş memnuniyeti çalışmaları ile hizmette sürekli iyileştirme ve yenilikçi bakış tarzının esas alınacağı "Sarıyer İnovasyon Merkezi" ise en önemli projesi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL-SARIYER


Anahtar Kelimeler: SARIYER’ KADIN BAŞKAN HAZIR
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19