SAVUR İLÇESİNDE TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Mardin'in Savur ilçesinde Yerli ve Milli Tohumların Hasadı düzenlenen programla geçekleştirildi.

Mardin 27.06.2023 20:44:00 0
SAVUR İLÇESİNDE TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Mardin'in Savur ilçesinde Yerli ve Milli Tohumların Hasadı düzenlenen programla geçekleştirildi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSUAB) arasında imzalanan protokol kapsamında yerli tohumların yaygınlaştırılmasına yönelik “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” sloganlı proje hayata geçirildi.

 

Projenin pilot uygulaması Savur ilçesinin Kırkdirek Mahallesinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında ekimi yapılan Gündaş ve Altınsa makarnalık buğdayın hasadı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen  Hasat programına Savur  İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 

Kaymakam KAYA yaptığı konuşmada yerli tohumların önemine değindi. “Yerli ve milli tohumlarımız hem ülkemizin hem de çiftçilerimizin geleceği için çok değerli. Bu tohumlar sayesinde hem verim ve kalite artacak hem de dışa bağımlılıktan kurtulacağız.” dedi.

 

Çiftçiler de yerli tohumlardan memnun olduklarını belirtti. Kaymakam Muhammed KAYA günün anısına biçerdöver makinesine binerek çiftçilerle birlikte hasada katıldı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


Anahtar Kelimeler: SAVUR İLÇESİNDE TARLA ETKİNLİĞİ
19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30