SAVUR İLÇESİNİN SÜRGÜCÜ MAHALLESİ YENİ BİR TESİSE KAVUŞTU

Savur ilçesi Sürgücü Mahallesin de bulunan Eski Belde Belediye Binası, Savur İlçe Belediyesi tarafından yapılan tadilat ve tefrişat işleri sonucunda gençlerin hizmetinde kullanılacak bir tesise dönüştü.

Mardin 17.10.2022 10:40:00 0
SAVUR İLÇESİNİN  SÜRGÜCÜ MAHALLESİ  YENİ BİR TESİSE KAVUŞTU

Savur ilçesi Sürgücü Mahallesin de bulunan Eski Belde Belediye Binası, Savur İlçe Belediyesi tarafından  yapılan tadilat ve tefrişat işleri sonucunda gençlerin hizmetinde kullanılacak bir tesise dönüştü.

 

Gençler için kurulan bu tesis Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilerek Diyanet Gençlik Merkezi olarak hizmete sunuldu. Merkezin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.Açılış törenine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA, İlçe Müftüsü Muhammed Bakır ACAT, AK Parti Savur İlçe Başkanı Mehmet Ensari KAVAK, İlçe kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İlçe Müftüsü Muhammed Bakır ACAT tarafından yapılan konuşma ve duanın ardından Kaymakamımız/Belediye Başkan V. Muhammed KAYA açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

 

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA yaptığı konuşmasında; "Belediyemiz gençlerimizin hizmetinde. Gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri yeni imkanlar ve alanlar oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İçerisinde Spor Alanı, Oyun alanları, Kütüphane, Ders Çalışma Alanı, Dinlenme ve Sohbet Odası olan Diyanet Gençlik Merkezimiz, gençlerin sosyal ve kültürel alanlarda vakit geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri güzel bir mekân olacak. Tüm gençlerimiz için özellikle de Sürgücülü gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Konuşmanın ardından kurdele kesimi ile merkezin açılışı gerçekleştirildi.

 

İlçe Müftüsü ACAT tarafından açılış sonrası konuklara Gençlik Merkezi gezdirildi. Müftü ACAT tarafından merkezin çalışmaları ile ilgili bilgi verildi ve konuklara ikramda bulunuldu.Daha sonra mahalle meydanında bulunan camide cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşların sorunlarını dinleyen KAYA, sorunların çözümü için ilgili kurum amirlerine talimat verdi.

 

Devletin sıcak yüzünü, adaletini, sevgisini vatandaşlara en iyi şekilde yansıtmak istediklerini belirten Kaymakam/Belediye Başkan V. KAYA, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında da işin takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00