SAVUR TURİZMİNE HİZMET EDECEK'CAFE SAVUR' HİZMETE GİRDİ

Mardin'in Savur ilçesinde yaklaşık 1-5 yılda çalışması tamamlanan ve ilçe Turizmine ve ilçe turizmine katkı sağlaması beklenen ''Savur Cafe'' hizmete girdi.

Mardin 5.11.2022 12:15:00 0
SAVUR TURİZMİNE HİZMET EDECEK

Savur'un gençlerine iş imkanı sağlayacak bir "istihdam alanı", elde edilecek gelirin tekrar Svur halkına hizmet olarak döneceği bir "hizmet kaynağı", halkın vakit geçirebileceği bir "sosyal alan"  olarak hizmet verecek olan ''Savur Cafe''Hizmete girdi.

 

Savur Cafe'nin hizmete girmesi dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Savur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya;'' ,  Cafe Savur'da ilk ödememizi yaparak kasanın açılışını gerçekleştirdik. Rabbim hayırlı ve bereketli eylesin inşallah. Cafe Savur basit bir kafe olmanın ötesinde, ilçemizin dünya genelinde tanıtımına katkı sağlayacak bir "marka", oluşturacağı turizm hareketliliği ile ilçenin ekonomisini canlandıracak bir "iktisadi sistem", Savur'un gençlerine iş imkanı sağlayacak bir "istihdam alanı", elde edilecek gelirin tekrar halkımıza hizmet olarak döneceği bir "hizmet kaynağı", halkımızın vakit geçirebileceği bir "sosyal alan", ve tarihi görüntüsü ve  işlevselliği ile bir "han ve kervansaray" olma özelliği taşımaktadır.

 

Ecdadımız gittiği yerlerde ilk olarak yöre halkının, ziyaretçilerin ve yolcuların ihtiyacını karşılayacak hanlar ve kervansaraylar inşa etmişlerdir. Biz de bu mantıkla hareket ederek tüm bu saydığımız özellikleri ihtiva edecek bir 'han' oluşturmak amacıyla bu projeyi geliştirdik ve 'Cafe Savur'u inşa ettik. Yaklaşık bir buçuk yıldır süregelen hazırlık çalışmalarının ardından artık sona gelindi ve tesisimiz hizmet vermeye hazır hale geldi. Tabi projelerin en büyük başarısı sürdürülebilir olmasıdır. İnşallah bu projemiz de uzun ömürlü sürdürülebilir bir proje olacak ve uzun yıllar ilçemize ve halkımıza her yönüyle katkı sağlayacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.''Dedi.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00