SAVUR'UN EŞSİZ LEZZETLERİ TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NDA SUNULDU

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Savur İlçesinin yöresel yemekleri tanıtıldı. 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte, Savur ilçesinin eşsiz lezzetleri Café Savur'da sergilendi.

29.05.2023 10:05:00 0
SAVUR

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Savur İlçesinin yöresel yemekleri tanıtıldı. 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte, Savur ilçesinin eşsiz lezzetleri Café Savur'da sergilendi.

 

Etkinliğe Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA ve eşi Dilara KAYA, Ömerli Kaymakamı Kerem TÜRKER ve eşi Derya TÜRKER, Ömerli Cumhuriyet Savcısı Ebru SARIOĞLU ÇEVİK ve eşi Ömerli İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan ÇEVİK, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs BAŞTÜRK, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip ÇELİK, ilgili kurum ve kuruluş amirleri, basın mensupları ve sektör temsilcileri katıldı.


Etkinlikte, Savur'un ünlü yemekleri olan alluciye, incasiye, firkiye, bademli erik reçeli ve kabak reçeli gibi yöresel lezzetlerin yapımı ve sunumu gerçekleştirildi. Artuklu Üniversitesi'nden Arş. Gör. Ali ALKANDEMİR tarafından Mardin ve Savur'un yöresel tatlarının tarihi ve kültürü hakkında bir sunum yapıldı.

 


Programda konuşan Savur  İlçe Kaymakamı  ve Belediye Başkan Vekili  Muhammed KAYA; "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Sayın Emine ERDOĞAN tarafından başlatılan Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Türk mutfağı binlerce yılın birikimi olan ve birçok medeniyetin ve kültürün katkıları ile oluşan dünyanın en zengin mutfağıdır. Mardin'in Türk Mutfağında çok farklı bir yeri var. Etin meyve ile buluştuğu ve muhteşem bir sanat eserine dönüştüğü yerdir Mardin. Özellikle Alluciye yemeğinin memleketi olan Savur ilçemiz birçok yöresel lezzetiyle ve zamanında Osmanlı Sarayına gönderdiği badem dolgulu erikleri ve diğer meyveleriyle bölgede ayrı bir yere ve konuma sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hayırlara vesile olmasını ve Türk mutfağının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasına katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

 


Program sonunda Mardin  İl Kültür ve Turizm Müdürü BAŞTÜRK tarafından Savur ilçe  Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili KAYA'ya plaket takdim edildi. Etkinlik katılımcılara Savur'un eşsiz lezzetlerini deneyimleme ve yöresel mutfağın geleneksel tariflerini öğrenme fırsatı sundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19