SAYIŞTAY`DAN MELİH GÖKÇEK`E ŞOK

Sayıştay, Ankara Büyükşehir Belediyesi?nin sayım noksanları hesabında gözlenen kayıp 533 milyon lirayla ilgili soruya, Melih Gökçek?i şok edecek bir cevap verdi.

24.06.2016 10:55:23 0
SAYIŞTAY`DAN MELİH GÖKÇEK`E ŞOK

 Sayıştay,  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sayım noksanları hesabında gözlenen kayıp 533 milyon lirayla ilgili soruya, Melih Gökçek’i şok edecek bir cevap verdi. Sayıştay Başkan Yardımcısı Orhan Yaşa,  Gökçek’in “Sayıştay incelemesinden olumlu geçti” dediği hesabın Sayıştay denetiminde izlendiğini, eksik ve hatalı bilgi ve belgelerin tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.

            CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Sayıştay’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki kayıp 533 milyon lirayla ilgili olarak nasıl bir işlem yaptığına yönelik olarak TBMM Başkanlığına yönelttiği soru önergesini, Sayıştay Başkan Yardımcısı Orhan Yaşa yanıtladı.

            Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin  “Yapılan sayımlar sonucunda tespit edilen kasa, döviz, alınan çek, menkul kıymet ve stok noksanlıklarının geçici olarak kaydedilip izlenmesi için kullanılan” sayım noksanları hesabı, 2013 yılında 460 milyon, 2014 yılında 517 milyon ve 2015 yılında da 533 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Sayıştay denetimleri sonucunda harcama birimlerindeki farklı yazılım programlarındaki bilgi ve kayıtların Mali Hizmetler Daire Başkanlığına ya hiç aktarılmaması veya eksik ya da hatalı aktarılması sonucu hesabın hatalı olarak çalıştırıldığının tespit edildiğini ifade eden Yaşa, şu bilgileri verdi:

            “Konu Sayıştay denetiminde izlenmekte olup, Belediye Mali Hizmetler Daire Başkanlığınca birimler arasındaki eksik ve hatalı bilgi ve belgelerin tamamlanması, düzeltilmesi, dosyalanması çalışmaları son aşamaya gelmiş olup henüz neticelenmemiştir. Çalışmalar tamamlandığında ilgili dosyalar ile muhasebe kayıtları incelenerek bulgu veya sorgu konusu yapılıp yapılmaması hususu değerlendirilecektir.”

“KAMUOYUNU YANILTTI”

            Levent Gök, konunun “Belediyenin 533 milyonu kayıp” başlıklarıyla kamuoyunun gündemine gelmesinden sonra Melih Gökçek’in sosyal medyada paylaştığı Belediye’nin açıklamasında “Bugüne kadar tüm işlemler Sayıştay incelemesinden olumlu olarak geçmiştir” ve “2014 ve 2015 mal kayıtlarında herhangi bir hata bulunmamaktadır” denildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

            “Sayıştay’dan gelen cevap Melih Gökçek’in sayım noksanları hesabında görülen kayıp 533 milyon lirayla ilgili olarak yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanılttığını ortaya koymaktadır. Öteden beri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde etkin bir denetim yapmadığı yönünde şikâyetler bulunan Sayıştay’ın, Belediye’den kayıp paranın harcama belgelerini bulup dosyalarına koymasını beklediğini görüyoruz. Gökçek’in iddia ettiği gibi konu kapanmış değildir. Ayrıca bu kayıp hesabını kapatmak amacıyla Belediye çalışanlarının belge bulmak için seferber edildiğini de biliyoruz. Bu hesabın peşini bırakmayacağız.”

 

 

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22