Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren, en büyük ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE?ın Türkiye?deki merkezi SEA LIFE İstanbul, su altı dünyasının sırlarını keşfetmeye davet ediyor.
İSTANBUL, 19.07.2017 - Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren, en büyük ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, su altı dünyasının sırlarını keşfetmeye davet ediyor. Peki, “insan yiyen balık” olarak da bilinen köpek balıklarının aslında hiç de böyle bir niyetini olmadığını, ısırdığı insanın bir deniz memelisi olmadığını anladığında onu bıraktığını biliyor muydunuz? Doğal besinleri arasında büyük balıklar, bazı deniz memelileri, mürekkep balıkları ve diğer köpek balıkları yer alan bu yırtıcıların menüsünde insan yer almıyor.
Koku alma ve işitme duyuları çok gelişmiş olan köpek balıkları kan kokusunu 3 km uzaktan alabiliyor. Çok küçük sesleri duyabiliyor ve sesin geldiği yönü tespit edebiliyor. Görme duyuları pek gelişmemiş olsa da zaten çok derin ve karanlık sularda yaşadıkları için bu duyularını çok da kullanmıyorlar.. Köpek balıkları ortalama 20 ila 30 yıl arasında yaşasa da bazı türlerin 100 yıl kadar yaşadığı tahmin ediliyor.
“Çekiçbaş”, “kum kaplanı”, “gitar”, “hemşire”, “zebra”, “gri yüzgeçli”, “siyah yüzgeçli” gibi 15 farklı türden 61 adet köpek balığına ev sahipliği yapan SEA LIFE İstanbul, köpek balıklarının dünyasını keşfetmeniz için sizlere bu büyülü dünyanın kapılarını açıyor. SEA LIFE İstanbul’da, 83 metrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun okyanus tünelini görebilir, su altı canlılarının gizemli dünyasını daha yakından tanıyabilir, dijital akvaryumda kendi çizdiğiniz balığınızı yüzdürebilirsiniz.
Üstelik, geçtiğimiz yıl Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı bir şekilde bulunan ve geçirdiği iki ameliyatın ardından şimdi denize bırakılacağı günü bekleyen Caretta Caretta cinsi dev kaplumbağa Dilek’i de ziyaret edebilirsiniz.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
9489,83%1,30
34,54% 0,20
36,07% -0,43
2990,02% 0,96
5006,57% 1,04