SEÇİM GÜVENLİĞİ ,VALİLER TOPLANTISINDA ELE ALINDI

30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimlerinin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesine esas olmak üzere, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın başkanlığında, İl Valileri Toplantısı, Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleştirildi.

Sağlık 6.02.2014 09:15:26 0
SEÇİM GÜVENLİĞİ ,VALİLER TOPLANTISINDA ELE ALINDI

30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimlerinin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesine esas olmak üzere, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın başkanlığında, İl Valileri Toplantısı, Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleştirildi.

                  
İçişleri Bakanı Efkan Ala; 81 ilin Valilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında son dönemde seçim çalışmaları nedeniyle yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunarak “Seçim bürolarına müdahale edilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini” söyledi.

                  
Bakan Ala “ Devletin özgürlükleri saldırılara karşı korumak için var olduğu artık hepimiz tarafından içselleştirilmiştir. Bir seçime gidiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı kişinin vazgeçilmez, devredilmez en temel hak ve özgürlüklerinden biridir. Sandık ise demokrasinin namusudur. Bunun güvenliği bizlere ve sizlere emanettir. Görevimiz seçimlerin tam bir adalet içerisinde yapılmasını sağlamak. Bu seçimlerde milli irade hırsızlığına, saygısızlığına asla izin verilmeyecektir.” dedi.

                   
Seçim sürecinde adaylara ve adaylarla propaganda yapanlara ve seçim bürolarına yönelik tehdit ve saldırılara asla müsaade edilmeyeceğini söyleyen Bakan Ala “Bu konuda çok titiz önlemler almak sizin birinci önceliğinizdir. Orada alacağınız tedbirlerle propaganda yapanlar ve vatandaşlar mutlaka emin ve güvende olmalıdır. Saldırıda bulunanlara da gereği derhal yapılacaktır. Seçimler üzerinde psikolojik baskı kurulmasına karşı her türlü tedbir ve önlem alınacaktır.” dedi.

                        
“Adayların ve partilerin baskı altında kalmadan en hür biçimde propaganda yapmaları en önemli önceliğimizdir” diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala; son günlerde medya organlarına da yansıyan bazı olayların asla tekerrür etmemesi gerektiğini belirterek. “Türkiye güçlü demokrasisi ile bu seçimlerin en güzel şekilde yapılmasını sağlayacak tecrübeye sahiptir.”dedi.

                     
Toplantıya katılan İl Valilerinin, seçimlerin güvenliğine ilişkin görüşlerini dile getirdikleri bölümde, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel de söz alarak bir konuşma yaptı.

                   
Mahallî İdareler Seçimi nedeniyle alınacak güvenlik tertip ve tedbirlerini değerlendirmek üzere Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel;

                    
a) Yüksek Seçim Kurulunun 455 sayılı kararlarının dikkatlice incelenmesi ve seçim Hakimleri ile iş birliği yapılması,
           b) Siyasi partilerin il başkanları ile toplantılar yapılması ve il seçim kurulu başkanlarının da bu toplantıya davet edilmesi,
         c) Seçim bürolarına yapılan saldırıların giderek yaygınlaşabileceği değerlendirilmesiyle özellikle mobese sisteminin geliştirilmesi ve yaya-motorize devriye hizmetlerinin etkinleştirilmesinin yararlı olabileceği, önerilerinde bulundu. 

                    
Vali Yüksel;   “Mahallî İdareler Seçimlerinin Ankara ilinde; kanunlar çerçevesinde, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi hedefimiz olacaktır.”dedi.

                      
İçişleri Bakanı Efkan Ala, toplantının sonunda Mahallî İdareler Seçimlerinin tüm illerimizde ve de ülkemizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi temennisi ile toplantıyı kapatarak tüm Valilere çalışmalarında başarılar diledi.
  


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ  


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04