ŞEHİT BİNBAŞI KULAKSIZIN ADI MERZİFONDA YAŞAYACAK

Vali İ. Halil Çomaktekin 2015 yılında şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız anısına yaptırılan çeşmenin açılış törenine katıldı.

15.04.2016 20:45:01 0
ŞEHİT BİNBAŞI KULAKSIZIN ADI MERZİFONDA YAŞAYACAK

Vali İ. Halil Çomaktekin 2015 yılında şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız anısına yaptırılan çeşmenin açılış törenine katıldı. Törende Şehidimizin ailesinin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Merzifon Garnizon Komutanı Tuğg. Cengiz Karacabey, İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar yer aldı.

 

Açılış öncesinde Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın Merzifon Şehitliğindeki kabri başında anma töreni yapıldı. Buradaki törende Vali Çomaktekin Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine taziyelerini iletti. Daha sonra Vali Çomaktekin, Şehitlikte bulunan tüm Şehitlerimizin kabirlerine çiçek bıraktı. Şehitlikteki tören tüm Şehitlerimize yapılan dua ile son buldu.

 

Buradaki törenin ardından Vali Çomaktekin, Cumhuriyet Meydanında Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız anısına yaptırılan çeşmenin açılış törenine katıldı. Buradaki törende ilk olarak konuşan Şehidimizin eşi Sibel Kulaksız “Bu çeşmenin yapılmasında Sayın Valimiz başta olmak üzere Garnizon Komutanımıza, Kaymakamımıza ve mülki amirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Şehidimizin eşi Sibel Kulaksız konuşmasının sonunda, eşi Binbaşı Arslan Kulaksız’a hitaben yazdığı şiiri okudu.

Daha sonra Vali İ. Halil Çomaktekin konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehitler veriyoruz. Toprak uğrunda ölen şehitlerimiz olduğu için biz bu topraklara vatan diyoruz. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Torağın altında kefensiz yatan nice şehitlerimiz vardır. Şehitlerimiz sayesinde mukaddes değerlerimiz olan Kur’an-ı, ezanı, bayrağı koruyoruz ve millet olarak yaşamaya devam ediyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Kalbimizde, dualarımızda her zaman yaşatacağız. En büyük mükâfat, Peygamber Efendimizin şehitlerimizi kucaklamasıdır.

Şehitlerimizin adını caddelere, yollara, köprülere, okullara, çeşmelere veriyoruz ki, çocuklarımız ve gençlerimiz bu toprakların nasıl vatan yapıldığını anlasınlar. Bu tür eserler toprakların tapusu mahiyetinde oluyor. Bu eserleri gençler gördükçe şehitlerini rahmetle anıyor ve ülkenin üzerinde oynanan büyük oyunların farkına varıyorlar. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle donatılarak yetişmeleri için bir tür gösterge oluyor. Valilik olarak böyle bir çeşmeyi yapmayı düşündük. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.” Konuşmaların ardından yapılan dua ile çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.

 

AMASYA(AHA)


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04