ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK?ÜN NA?AŞI MEMLEKETİ SAKARYA`YA UĞURLANDI

Şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Gaziantep Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kilis Valisi İsmail Çataklı, şehidin ailesi, mesai arkadaşları, Gaziantep mülki, adli, ask

Mardin 11.11.2016 21:53:46 0
ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK?ÜN NA?AŞI MEMLEKETİ SAKARYA`YA  UĞURLANDI
Mardin ili Derik ilçesinde Bölücü Terör Örgütünün bombalı saldırısı sonucu yaralanan ve ambulans helikopter ile nakledildiği Gaziantep Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen, bugün sabah saatlerinde şehadete eren Kaymakam Fatih Safitürk'ün na’aşı dualarla memleketi Sakarya'ya  uğurlandı.

 
Şehit Safitürk için Gaziantep Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kilis Valisi İsmail Çataklı, şehidin ailesi, mesai arkadaşları, Gaziantep mülki, adli, askeri ve idari erkânın temsilcileri katıldı.
 
 
Polis Merasim Mangası tarafından araçtan alınan Şehidin  na’aşı, tören için hazırlanan alana getirildi. 

 
Şehit Safitürk’ün özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman: 

 
“Şehadet en çok ona yakışırdı. Çok enerjik, ele avuca sığmayan, çok çalışkan bir arkadaşımızdı. Ruhu şad olsun. Ailemize, milletimize ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi. 
 
Daha sonra katılımcıların da iştirakleriyle Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi. 

 
Şehit Kaymakam Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin başlarına bela etsin" diye konuştu. 

 
Tören sonrasında Vali Yerlikaya yaptığı değerlendirmede, “Bölücü terör örgütüyle mücadele azim ve kararlılığımız asla dinmeyecek. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Makamı yüce olsun. Şehidimizin ailesi, yakınları ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.  

 
Şehidin  na’aşı yarın oğlen namazından sonra toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketi olan Sakarya’ya uğurlandı. 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI- GAZİANTEP

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00