Tarih: 20.03.2016 20:58

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen terör operasyonunda şehit olan Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın (25), Malatya Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin 2 aylık nişanlısı Aybüke Ak, Günaydın'ın kepini takarken kardeşi ise üniformasını giydi. Şehidin düğün için aldığı damatlığı ise tabutunun üstüne konuldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde asker ve polisin ortaklaşa yürüttüğü terör operasyonunda şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekat PolisiOğuzhan Günaydın için memleketi Malatya'da cenaze töreni düzenlendi.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Vekili Zafer Kırçuval, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Kaymakamları, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, çok sayıda oda başkanı, kurum müdürleri, polis ve askeri erkan, şehidin ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün şehit düşen Özel Harekât Polisi Oğuzhan Günaydın’ın Cenaze Törenine katıldı.

Bingöl Özel Harekat Şube Müdürlüğü emrinde görevli iken geçici görev ile Mardin ilinde görev yaparken Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 19 Mart 2016 Cumartesi günü sabah saat 10.00’da şehit  düşen  Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın’ın cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte katılan Vali Kamçı, “Kahraman Şehidimiz Oğuzhan Günaydın’ı 15 Mart 2016 günü şehit verdiğimiz Kahraman Emniyet Amirimiz Gaffari Güneş'in yanına yolcu ediyoruz.”dedi.

Geçtiğimiz hafta Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan trafik kazasında şehit olan Emniyet Amiri Güneş' de, Özel Harekât Polisi Oğuzhan Günaydın gibi Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı olup, yine Nusaybin ilçesinde ama bu kez teröristlerin hain saldırında şehit olmuştu.

Şehir Mezarlığında düzenlenen Törene Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Veli Ağbaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcıları, Battalgazi ve Yeşilyurt Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ömer Çimen, çok sayıda protokol üyesi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şehit Özel Harekât Polisi Günaydın’ın cenazesi, özgeçmişinin okunması ve cenaze namazın ardından şehir mezarlığındaki Polis Şehitliğinde toprağa defnedildi. Vali Kamçı, Bakan Tüfenkci ile birlikte defin sonrası şehidin naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağını ve Fotoğrafını Şehidin babasına ve annesine teslim ettiler.

Bakan Tüfenkci ve Vali Kamçı beraberlerinde Malatya Milletvekili Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Şehit Emniyet Amiri Gaffari Güneş'in baba evini ziyaret ettiler.

Daha sonra hep birlikte Şehit Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın’ının taziye çadırına giderek Şehidin babasına ve dedesine taziyelerini ilettiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MALATYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —