ŞEREFLİKOÇHİSAR İLÇESİNDE DOĞALGAZ HEYECANI

Bakanlar Kurulu'nun mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırılması için aldığı kararın yürürlüğe girmesinin ardından Şereflikoçhisar'da doğal gaz seferberliği başlatıldı.

Belediye Haberleri 13.06.2013 20:53:49 0
ŞEREFLİKOÇHİSAR İLÇESİNDE DOĞALGAZ HEYECANI

Bakanlar Kurulu’nun mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırılması için aldığı kararın yürürlüğe girmesinin ardından Şereflikoçhisar’da doğal gaz seferberliği başlatıldı.

Şereflikoçhisar’a kazandırılması düşünülen doğalgaz için ele geçirilen altın fırsat artık vatandaşların ellerinde. 28 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe giren nüfusu 10 Binin üzerindeki ilçelere doğalgaz gelebilmesi için elektrik abonelerinin %60’lık kısmının talepte bulunması halinde doğalgaz rüyası gerçeğe dönüşecek.

EN AZ 8 BİN ABONE GEREKİYOR
Şereflikoçhisar’da elektrik abonesi olan konut sayısının 12 Bin 790 olduğu açıklanırken 8 Bin elektrik abonesinin talepte bulunması halinde doğalgaz hayali gerçeğe dönüşecek. Yapılan açıklamada doğalgaz dağıtım faaliyetinde bulunan şehir içi doğal gaz dağıtım tüzel kişilerinin konut ve ısınma amaçlı doğalgaz kullanan abonelere uygulayacağı sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı için 317.70 TL + KDV olarak tespit edildiği, bildirildi.

ABONE OLMAK İSTEYENE KOLAYLIK
Doğalgaz için abonelik ücreti yatıracak olan vatandaşlar Vakıf Bank veya Halkbank Şereflikoçhisar Şubesinde sıra beklemeden doğalgaz kayıt masasından direk işlemlerini yaptırabilecekler.

ŞEREFLİKOÇHİSAR’IN MESELESİ
Doğalgazın ilçeye kazandırılması için tüm imkanları değerlendireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ‘’Doğalgaz Şereflikoçhisar’ın meselesidir, milli meselemizdir, bundan sonra artık iş bizde, kışın ilçemizden göçler yaşanmayacak bu şekilde kış ekonomimizde büyük bir rahatlık yaşandığı fark edilecek, 8 Bin aboneyi bulmamız gerekiyor herkesin aynı hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

İLK KAYDI BAŞKAN HAKVERDİ ALTUĞ VE MECLİS ÜYELERİ YAPTIRDI

Ekim ayı sonuna kadar doğal gaz aboneliği kayıtlarının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Belediye meclis üyeleri ile birlikte doğal gaz aboneliği yaparak vatandaşlara çağrıda buldu Belediye Başkanı Altuğ yaptığı açıklamasında ‘’Şereflikoçhisarlıların hayalleri olan doğal gazda artık söz bizde bu bizim milli meselemizdir” dedi.
Vakıf Bank Şereflikoçhisar şubesinde gerçekleşen doğal gaz aboneliği işlemlerinde vatandaşlar 317, 70 kr. Ödeyerek abonelik işlemlerini gerçekleştiriyorlar. İlçenin doğalgaza kavuşabilmesi için gerekli olan 8 Bin abonenin bulunmaması halinde banka vatandaşlara paralarını faizi ile geri ödeyecek.

8 BİN ABONE HEDEFİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Şereflikoçhisar’ın kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmazlarının başında yer alan Doğal gaz için ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek ilçeye doğal gaza kavuşturacak olan 8 bin abonenin sağlanması için dümenin başına geçen Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı bu konuda bir dizi toplantı düzenleyecek.

Ayrıca ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte siviltoplum örğütleri de doğalgaz için çalışmalara başladı ve vatandaşlarla tek tek görüşerek doğalgazın ilçemize ve ilçemiz ekonomisine yapacağı katkıları anlatmaya başladı.

Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Sosyal medya’da da bir platform kurularak gençlere ve sosyal medyayı kullanan vatandaşlara doğalgaz aboneliği konusunda bilgilendirmek amaçlıyor. www.facebook.com/SereflikochisaraDogalgazGelsin platformunda doğalgaz ile ilgili en son gelişmeler ve bilgilendirici haberler yer alıyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90