ŞEREFLİKOÇHİSAR`da ŞÖLEN HAVASINDA KUTLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Şereflikoçhisar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu DÜNYA ENGELLİLER GÜNܔ programı Ankara Büyükşehir Belediyesi gösteri ekiplerinin de katılımı ile tam bir şölen havasında geçti ve konuklar doyasıya eğlendi.

Belediye Haberleri 14.12.2013 17:25:41 0
ŞEREFLİKOÇHİSAR`da ŞÖLEN HAVASINDA KUTLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile  Şereflikoçhisar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “ DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” programı Ankara Büyükşehir Belediyesi gösteri ekiplerinin de katılımı ile tam bir şölen havasında geçti ve konuklar doyasıya eğlendi.

Programa Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi, Kartanesi Özel Eğitim Okulu, SHÇK Rehabilitasyon Merkezi ve Şereflikoçhisar Özel Eğitim Uygulama Okulu  destek verdi.  Programa Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlandı ve günün anlam ve önemini belirtmek üzere Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ konuklara hitap etti. Altuğ konuşmasında tüm konukları saygıyla selamlayarak “ Dünya Engelliler günü programını aslında geçen hafta yapmamız gerekiyordu,  ama Ankara’da Büyükşehir Belediyesinin programını çok beğendiğim için Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettim ve ekibini komple Şereflikoçhisar’a gönderdi ve bu vesile  ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Melih Gökçek’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum ayrıca bu programda bizleri yalnız bırakmadığınız için de tüm misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyorum”  Dedi.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ sözlerinin devamında “Tüm Dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de bir çok engelli kardeşimiz var. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır, yarın ne olacağımızı ancak Allah bilir ve bunu hiç aklımızdan çıkarmayarak engelli kardeşlerimize devamlı öncelik vermemiz gerektiğine inanıyorum. İlçemizde faaliyet gösteren Kartanesi Özel Eğitim Okulu, SHÇK Rehabilitasyon Merkezi ve Şereflikoçhisar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun  katılımı ile güzel bir program yapacağız. Devletimiz ve Hükümetimiz 18 yaş altına 3 aydabir 800 lira engelli kardeşlerimize maaş bağlamakta ve doktor raporu ile  aylık yaklaşık 800 lira civarında bakım parası ödemektedir. Hükümetimizin ve Sn. Başbakanımızın göstermiş olduğu büyük önem ile engelli kardeşlerimiz hastanelerde sıra beklememekteler , iğne ilaç ve bez parası ödememektedirler. Kurul raporu olan kardeşlerimize sosyal güvenlik kurumu tarafından ücretsiz akülü arabalar verilmektedir. Eskiden sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanırken bugün sosyal güvencesi olsun olması her engelli kardeşimiz bu hizmetlerden kolayca faydalanmaktadır” Dedi.

Belediye Başkanımızın konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi gösteri ekibinin hazırlamış olduğu ZUMBA gösterisi ve AŞUK ile MAŞUK ,ROMAN EKİBİ, SEMAZEN ve DAMAT HALAYI gösterisinin ardından Şereflikoçhisar Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan  YİYEMEMEKTEYİZ adlı komedi oyunu , PLAYBACK gösterisi ve Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Arzu Başkale,Berk Gezici ve Süleyman Koyuncu’ nun şiirleri ile program devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası şarkıları ile solist Levent Metin’in şarkıları ile tüm engelli kardeşlerimiz duyasıya eğlendi halay çekti ve oyunlar oynadı. Belediye Başkanımız Hakverdi Altuğ’un engelli kardeşlerimize hediye dağıtımı ile sona eren programa  Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Hüseyin Atik, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ve Akparti İlçe Başkanı Memiş Çelik başta olmak üzere ilçe protokol  üyeleri, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri ve başın mensupları katıldı.   

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ       


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00