Sertifikalı Dijital Pazarlama Uzmanları geliyor

İnternet penetrasyonunun artması ve güvenlik kaygılarının giderilmesi ile hızla büyüyen e-ticaret pazarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacına çözüm, sektörün lider altyapı sağlayıcısından geldi.

Ekonomi 18.12.2013 17:13:08 0
Sertifikalı Dijital Pazarlama Uzmanları geliyor

İnternet penetrasyonunun artması ve güvenlik kaygılarının giderilmesi ile hızla büyüyen e-ticaret pazarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacına çözüm, sektörün lider altyapı sağlayıcısından geldi.

2002 yılından beri internet sektörüne hizmet veren isimtescil.net, hizmet verdiği e-ticaret pazarından gelen “nitelikli personel bulamıyoruz” çağrılarına Plato Meslek Yüksek Okulu ile birlikte düzenlediği İsimtescil Dijital Akademi ile cevap veriyor.

Şirketin CEO’su Ferhat TUNALI;  “e-ticaret ve paralelinde yürüyen pek çok ticari fikrin en büyük handikapı olarak nitelikli iş gücü açığını görüyoruz.   Sektörün lider altyapı sağlayıcısı sıfatı ile gerek dernekler gerekse girişimcilerle olan görüşmelerimizde e-ticaret’in tutarlı bir biçimde büyümesi ve başarılı olabilmesi için sektörün çok daha fazla yetişmiş elemana ihtiyacı olduğu sonucuna vardık.  Bu manada köşemize çekilip süreci uzaktan izlemek yerine taşın altına elimizi koyup, Meslek Yüksek Okulları ve Üniversitelerle işbirliği yaparak sektöre yeni uzmanlar kazandırmamız gerektiğine karar verdik.”   sözleri ile projenin çıkış fikrini özetliyor.

Yüzde 42’lik Pazar payı ile alan adı sektörünü domine ettiklerini ve bu geniş portföyleri sayesinde ülkemizdeki pek çok e-ticaret projesine yakından temas etme fırsatı bulduklarını ifade eden TUNALI, Global pazardaki gelişmeleri yakından izlemek için son 2 yıldır zamanının büyük bölümünü şirketin Los Angeles’da bulunan ofisinde geçirdiğini ve bu süre zarfında Endüstri – Akademi – Devlet işbirliğinin sonuçlarını görerek ülkemizde de ekosistemin Endüstri – Akademi ayağını oluşturma noktasında sorumluluğun kendileri gibi Pazar liderlerinde olduğunu ifade ediyor.

Şirketin İş Geliştirme ve Dijital Pazarlama süreçlerinden sorumlu yöneticisi Melih ANDIÇ ise “Türkiye internet ekosistemini olgunlaştırmaya çalışan ve bu paralelde yeni girişimleri çok hızlı kabul edebilen bir ülke ancak bu girişimler doğru organizasyon yapılarına doğru personeller ile sahip olmadıkça hayatta kalma şanslarını yitiriyor. Biz Plato ile başlattığımız isimtescil Dijital Akademi eğitimleri ile sektöre yeni nesil pazarlama uzmanları kazandırmayı hedefliyoruz. ” yorumunu yapıyor.  ANDIÇ ayrıca; “Bugün e-ticaret girişimleri tedarik ve lojistik ağlarını kurma noktasında belli yetkinliklere sahip ancak pazarlama fazında hala geleneksel davranıyor ve deneyim ekonomisinin belirlediği kurallara uygun hareket edemiyor zira dijital pazarlama öznesinde yetişmiş personel sayısı ihtiyaca cevap verebilecek yeterlilikte değil.  Biz bu açığı kapatmak için 3 hafta sürecek temel bir eğitim programı hazırladık.  Program sonunda gerçekleştirilecek değerlendirme sonucu sertifika almaya hak kazanan katılımcıların e-ticaret ekosistemine katkı sağlayacağına inanıyoruz. ” sözleri ile başlattıkları programın sektörel  önemine bir kez daha vurgu yapıyor.

21 Aralık 2013 tarihinde Plato MYO Balat / İstanbul yerleşkesinde başlayacak ve 3 hafta sürecek  İsimtescil Dijital Akademi  Sertifika Programı kapsamında 60 katılımcıya eğitim verilmesi  planlanıyor.

Başvuruların eğitim başlangıcına kadar internet üzerinden alınacağı programa katılmak için www.isimtescil.net/akademi adresinde yer alan ön kayıt koşullarının yerine getirilmesi yeterli.   Ayrıca program hakkındaki gelişmeleri sosyal medyada #isimtescilakademi  hashtag’i ile takip etmek de mümkün.

 

 

artuklu haber ajansı-istanbul


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04