SEYFULLAH EKŞİ AK PARTİ`DEN ADAY ADAYI OLDU

ÇANAKKALE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI SEYFULLAH EKŞİ AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Siyaset 20.02.2015 19:07:21 0
SEYFULLAH EKŞİ  AK PARTİ`DEN    ADAY ADAYI OLDU

ÇANAKKALE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI SEYFULLAH EKŞİ AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU.

Çanakkale Derneği Genel Başkanı Seyfullah Ekşi,Ak Parti Çanakkale Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Başvuru dosyasını Ak Parti il Başkanlığına teliminden sonra yazılı basın açıklamasında bulunan Seyfullah Ekşi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Sayın İl Başkanım, Saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler, Basınımızın güzide temsilcileri, AK PARTİ ailem, saygıdeğer misafirler, hepinize hoş geldiniz diyorum,

YENİ DÜNYA

YENİ TÜRKİYE

YENİ ÇANAKKALE

Sloganıyla çıktığımız bu yolda, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyuyorum.

1972 yılında Ezine Yaylacık Köyünde başlayan hayat hikayem,

1985 yılında 13 yaşında başlayan siyasi mücadelemin, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Dünya mazlumlarının baskı ve sömürüye hayır mücadelesine dönüştüğünü görmenin sonsuz mutluluğu içersindeyim.

100 yıl önce 1915'de dedelerimizin verdiği mücadele ile Emperyalizmin Dünya hakimiyetinin durdurulduğu yerdir Çanakkale, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı olan 2015 yılında da Türkiye sadece İslam Alemi'nin değil Tüm Dünya mazlumlarının koruyucusu ve ümididir.

2015 yılında Yeni Dünya'da; tüm Dünya halkları, Dünyanın 5'den büyük olduğunu Türkiye ile birlikte haykırmakta. Sömürü ve baskı düzenleri bir bir yıkılmakta, Dünya giderek daha özgür ve daha mutlu insanların yaşadığı bir hale gelmektedir.

Yeni Dünya'da Emperyalizm'e ve Siyonizm'e artık yer yoktur.

Bu yeni Dünya'da Yeni bir Türkiye doğmuştur.

Çanakkale Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerinin atıldığı "Türkiye'nin Manevi Başkentidir."

Tarihi değerleri ve Jeopolitik konumu ile Ülkemiz ve tüm Dünya'nın Marka şehridir Çanakkale,

 2010 yılında ;

"Yeni Çanakkale, Yeni Dünya'nın; Eğitim, Kongre, Spor, Geriatri ve Sağlık Turizm Merkezi olacak" vizyonu çıktığımız yolda,

Genel Merkezi Çanakkale'de bulunan Çanakkale Derneği'nin Genel Başkanlık Görevini yürütmekteyim.

 Çanakkale Derneği  il derneği olarak Ekonomik, Kültürel, Sosyal ve  İktisadi alanda Türkiye'de ve Dünya'da Çanakkale'yi temsil etmektedir. Çanakkale Derneği olarak, Çanakkale adına birçok proje geliştirdik ve projelerimizi yürütmekteyiz.

Çanakkale ve tüm Türkiye'yi siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda 12 yıldır devam ettirmekte olduğum kamu kurumlarına kurumsal danışmanlık hizmetlerim, Eğitim hayatım ve İş hayatım nedeniyle yakından tanıyorum.

Çanakkale ve Türkiye sevdalısı olarak, siyasi görüşü ne olursa olsun, tüm Çanakkale'lilere aynı hassasiyetle yaklaşarak;"ÖNCE İNSAN, ÖNCE ÇANAKKALE" anlayışı ile hizmet etmekteyim.

Birlikten kuvvet doğar, Çanakkale'mizin refahı ve mutluluğu için el ele verip birlikte çalışarak Yeni Çanakkale'yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Başarının tesadüf değil inançlı, azimli, planlı ve sürekli çalışmanın karşılığı olduğuna inanıyor ve bu amaç için gerekeni yapmaya hazırım,

Çanakkale için hizmetinize talibim.

Saygılarımla,

Seyfullah EKŞİ

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI''Açıklamasında bulundu

SİYASİ VİZYONUM;

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratikleşme ve değişim hamlesini başlatan AK Parti, kurulduğu 2001'den bu yana girdiği 5 seçimden ve 2 halkoylamasından başarıyla çıkmış, üst üste üç dönem oylarını artırarak iktidarını koruma başarısı göstermiştir.

Uzlaşma kültürüne dayalı siyaset

Hukuk devletinin gereği, siyasi iktidarı ve tüm kurumları evrensel değerlere dayanan objektif kurallar ve yasalar ile sınırlamaktır. Ayrıca devletin ideolojik bir tercihle kendisini tabulaştırılmış bir alana hapsetmesi, halka ideolojik dayatmada bulunması söz konusu olmamalıdır. Devlet asli fonksiyonlarına çekilmiş, küçük ama dinamik ve etkili bir devlet olmalı; vatandaşını tanımlayan, biçimlendiren, ona tercihler dayatan değil; vatandaşın tanımladığı, denetlediği ve şekillendirdiği bir devlet olarak hizmet etmelidir.

Reform siyaseti

Siyaset radikalizmi ve toplum mühendisliğini reddeder. Siyaset çatışma, kamplaşma ve kutuplaşma yerine uzlaşma, bütünleşme ve hoşgörü üzerine kurulmalıdır. Geleneksel yapının değerlerini ve kazanımlarını koruyarak değişimi sağlamak gerekir.

Sistemi normalleştiren siyaset

AK Parti geçen süre zarfında hem kendi varlığını korumuş, hem Türk demokrasisini ayakta tutmayı ve daha ileri noktaya taşımayı başarmıştır. Kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelen AK Parti'nin girdiği seçimlerden başarıyla çıkarak uzun soluklu bir iktidar partisi haline gelmesi, normalleşmenin sağlandığını göstermektedir.

Kucaklayıcı birlik siyaset

AK Parti farklı siyasi çizgilerden gelen kişilerin belli değerler ve belli ilkeler üzerinde buluşma noktası olarak kendisini konumlandırmaktadır. AK Parti  bütün toplum kesimlerinin her türlü meselesini siyasetinin konusu yapmış, genel bir demokratikleşme çerçevesinde temel sorunların çözülebilmesi için uğraşmıştır.

Değişimci siyaset

AK Parti, toplumun değerlerine dayanarak Cumhuriyet tarihinin en büyük değişim-dönüşüm hamlesini başlatmış, Cumhuriyetimizi ileri demokrasi ile taçlandıracak reformlara imza atmıştır.

İlkeli siyaset

 Muhafazakâr demokrat bir parti olarak AK Parti, 10 yıllık iktidarı süresince reel politika ile normatif politikayı bir arada götürmüş, ilkeli ve tutarlı bir siyaset ortaya koymuştur. Siyaset yaptığı değer, ilke ve gelenekler ile gelişen olaylar ve reel politika arasında doğru ilişki kuran AK Parti, hem değer yüklü hem gerçekçi uygulamalar ortaya koymuş, iktidarın eritici ve yozlaştırıcı etkisi karşısında ilkelerini ve duruşunu muhafaza etmiştir.

İleri Demokrasi

AK Parti olarak ileri demokrasiyi; kişinin vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinin eksiksiz yaşanabildiği ve bunların her türlü otorite karşısında korunduğu, devlet tarafından kesin bir biçimde garanti altına alındığı; vatandaş iradesinin devletin bütün kurumları üzerinde belirleyici etkiye sahip olduğu; sadece düzenli aralıklarla yapılan seçimlerle değil, kamu hayatının her alanında vatandaşların kararlarıyla ve denetimleriyle yönetime katılabildikleri kurumsallaşmış, özgürlükçü demokrasi olarak tanımlıyoruz.

YÜRÜTMEKTE OLDUĞUMUZ PROJELERİMİZ

ÇANAKKALE GERİATRİ VE SAĞLIK TURİZM MERKEZİ

100.000 dekar alanda kurulacak olan Geriatri (Yaşlı Bakım Merkezi) ve Termal Sağlık Turizm alanı ile Çanakkale ekonomisine katkı sağlamayı ve istihdam sorununu ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla proje hazırlanmış, fizibilitesi hazırlanmış Avrupa daki Sigorta ve Finans kuruluşlarına sunumlar yapılmaktadır. Yurtdışından gelen finans kuruluşları ve sigorta kurumları temsilcilerine bölge tanıtımları yapılmaktadır.

ALAXANDRİA TROAS

Tarih de Çanakkale'de kurulmuş olan Alaxandria Troas Şehrini tanıtmak amacıyla ve bu şekilde şehrin turizmine katkı sağlamak amacıyla Türkçe ve İngilizce Tanıtım kitabı hazırlanmaktadır.

ÇANAKKALE'DEN MEZOPOTAMYA'YA GENÇLİK HAREKETİ PROJESİ

Çanakkale'li gençlerin kültürlerini arttırmak ve Anadolu'yu tanımaları amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürütülmektedir.

ÇANAKKALE'DE TARIMDA KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARAŞTIRMA PROJESİ

Çanakkale'de tarım sektöründe istihdam olunan ve çoğunlukla sosyal haklardan yoksun olarak çalışan kadınların kayıtlı istihdama kazandırılmalarını, bu şekilde kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve tarımda kadın iş gücünün verimli hale getirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ile ortak proje yürütülmektedir.

HEPİMİZ ORADAYDIK PROJESİ

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Çanakkale Savaşında Şehid olmuş , Köyleri belli olan köylerimizi ÇANAKKALE DERNEĞİ olarak Çanakkale'nin FAHRİ HEMŞEHRİSİ ilan edip köylere FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI vereceğiz. Şehit yakınları bilgi bankası oluşturup yaklaşık 1 Milyon Şehit yakınına FAHRİ ŞEMŞEHRİ VE ÇANAKKALE ŞEHİT YAKINI kimlik kartı vererek, ÇANAKKALE RUHUNUN yaşa masına katkı sağlayacağız.

ÇANAKKALE FEDERASYONU

Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek ÇANAKKALE FEDERASYONU adı altında birleştirerek, Çanakkale'nin ortak sorunlarına çözümler ve projeler geliştiren bir merkez haline getiriyoruz.

100. YILDA BİR TUĞLADA SEN KOY PROJESİ

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı anısına 81 ilimizde okul yaptırmak amacıyla bir yardım seferberliği başlatılarak 100 adet eğitim kurumunu hayır severler ile birlikte yaptırmak, yaptırılan okullara da her ilin en rütbeli Çanakkale Şehidinin adının verilmesi amaçlanmaktadır.

1915 ÇANAKKALE SERGİSİ

1915 yılı Anadolu ve Çanakkale'nin ev hayatı, Giyimi, kuşamı, yemek kültürü, düğünü, derneği, elişi ürünlerinin sergilendiği Haziran ayında Ankara, İstanbul ve Diğer illerimizde sergilenecek 1915 sergisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çanakkale derneği ortak olarak hazırlanmaktadır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÇANAKKALE


33.9° / 20.2°
  • BIST 100

    10661,16%0,04
  • DOLAR

    32,19% 0,18
  • EURO

    35,03% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2424,36% -0,20
  • Ç. ALTIN

    3917,37% 0,00