?SİGORTA ACENTELERİ KOBİ STATÜSÜNE KAVUŞTURULMALI"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, sigorta acentelerinin işletme sermayesi ve yenileme yatırımlarını yapmak amacıyla kaynak bulmakta kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek, ?Sigorta şirketleri KOBİ statüsüne kavuşturulmalıd

21.10.2015 12:25:39 0
?SİGORTA ACENTELERİ KOBİ STATÜSÜNE KAVUŞTURULMALI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, sigorta acentelerinin işletme sermayesi ve yenileme yatırımlarını yapmak amacıyla kaynak bulmakta kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek, “Sigorta şirketleri KOBİ statüsüne kavuşturulmalıdır” dedi.
 
Bezci, Ankara Ticaret Odası’nın Sigorta Acentelerinin Kayıtlı Bulunduğu 67 numaralı Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Z. Kemal Gazioğlu ile komite üyelerini makamında kabul etti. Sigorta acentelerinin sektörde karşı karşıya kaldıkları sorunlar hakkında bilgi alan Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak sigorta acentelerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Kabulde konuşan Komite Başkanı Gazioğlu son dönemde bazı sigorta şirketlerinin hasar prim oranlarındaki olumsuzluğu gerekçe göstererek acente komisyonlarını indirmeye çalıştıklarını anlattı.  Gazioğlu’nun, sigorta primleri yüzde 100 oranında artırılırken acente komisyonlarının yüzde 50 oranında düşürüldüğüne ilişkin bilgi vermesi üzerine Bezci, “Primlerle ilgili tüm hesaplamaları sigorta şirketleri yapıyorsa, hasar süreçlerini de kendileri yönetiyor demektir. Bu hesaplamalardan zarar ediyorlarsa bunun sorumlusu ne acenteler, ne de acente komisyonlarıdır. Acente komisyonlarının düşürülmesi, ülke genelinde istihdam ettiği personelle birlikte 200 bin kişilik zümreyi teşkil eden 17 bin sigorta acentesini zor duruma düşürecektir” dedi.
 
Sigorta acentelerinin ticaret odalarına kayıtlı olarak faaliyet gösterdiğini, yanlarında konuyla ilgili eğitim almış personel istihdam ettiğini kaydeden Bezci, sigortacılık sektörünün gözbebeği acentelerin, bir yandan sigortalıya hizmet ettiğini bir yandan sigorta şirketlerinin uzantıları olarak faaliyet yürüttüklerini bir diğer yandan da eleman istihdam ederek ekonomiye katkı sağladıklarını anlattı.
 
Sigorta acentelerinin sigortalıların her türlü işlerini kolaylaştırmak üzere 7 gün 24 saat çalıştığına dikkat çeken Bezci şunları söyledi:
 
“Sigorta acenteleri, sigortalılar ile sigorta şirketi arasında, herhangi bir hasar sonrasında da sigortalılarla eksper arasında köprü vazifesi görüyor. Yerine göre avukat oluyor, yerine göre doktor, psikolog, muhasebeci, danışman. Kısacası acentelerimiz sigortalıların ve sigorta şirketlerinin vefakar ve cefakar yol arkadaşlarıdır” 
 
Gazioğlu’nun sigorta şirketlerinin işletme sermayesi ve yenileme yatırımları için kaynağa ihtiyacı olduğunda tek çaresinin yüksek faizle kredi kullanmak olduğunu söylemesi üzerine de Bezci, “Acentelerin hali hazırdaki ekonomik yükleri itibariyle gerek işletme sermayesine gerekse yenileme yatırımları için yüksek faizle kredi kullanacak durumda olan bir sektör değildir. Bu nedenle, sigorta acenteleri ivedilikle KOBİ statüsüne kavuşturulmalı ve böylece KOBİ desteklerinden yararlandırılmalıdır” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00