SİNAN ŞAMİL SAM`IN ADI YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA KITALARARASI AĞIR SİKLET BOKS ŞAMPİYONU OLAN VE GEÇTİĞİMİZ YIL EKİM AYINDA HAYATINI KAYBEDEN SAM?IN ADINI,BÜYÜDÜĞÜ SOKAĞA VERDİ

10.03.2016 16:13:53 0
SİNAN ŞAMİL SAM`IN ADI YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA KITALARARASI AĞIR SİKLET BOKS ŞAMPİYONU OLAN VE GEÇTİĞİMİZ YIL EKİM AYINDA HAYATINI KAYBEDEN SAM’IN ADINI,BÜYÜDÜĞÜ SOKAĞA VERDİ

Karaciğer yetmezliği nedeniyle geçen yıl Ekim ayında hayatını kaybeden amatör boks dünya şampiyonu ve dünya kıtalararası ağır siklet boks şampiyonu “Sinan Şamil Sam”ın adı,büyüdüğü ve annesinin oturduğu sokağında yaşayacak.
Ankara Büyükşehir BelediyeMeclisi'nde geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda Sinan Şamil Sam’ın büyüdüğü ve annesinin oturduğu Sincan İlçesi Gökçek Mahallesi’ndeki sokağa “Sinan Şamil Sam Sokağı” adı verilmesi kararlaştırılmıştı.
Kararın ardından bugün de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sokağa, “Sinan Şamil Sam Sokağı” levhası takıldı. Levhanın takılması sırasında yaşamını aynı sokakta sürdüren Sam’ın annesi, Sevim Sam da hazır bulundu. 
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Sinan Şamil Sam’ı genç yaşta ağır bir hastalık nedeniyle kaybetmekten dolayı duydukları üzüntüyü belirterek, Sinan Şamil Sam’ın dünya çapındaki başarılarından söz etti. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in taziye için aileyi ziyaretinde annesi Sevim Sam’ın bir sokağa veya caddeye “Sinan Şamil Sam” adının verilmesini istediğini hatırlatan Gözgeç, bunun üzerine alınan kararlar sonucu Sinan Şamil Sam’ın ailesinin evinin bulunduğu sokağın adının “Sinan Şamil Sam Sokağı” olarak değiştirildiğini söyledi. 
Anne Sevim Sam da uzun zamandır bu mahallede yaşadıklarını, oğlu Sinan Şamil Sam’ın da bu evde uzun süre kaldığını belirterek, “Benim oğlumun ismini bu sokağa vererek yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek beye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İsim tabelası takılırken, Ankara Boks İl Temsilcisi Mücahit Orak, Sinan Şamil Sam’ın antrenörü Sefer Karataş ve Uluslar arası Boks Hakemi İbrahim Avcıoğlu da hazır bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24