SINAV DERSHANESİ ÖĞRENCİ,LERİNİ CERN`E GÖNDERDİ

Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, yaz tatillerinde öğretmenleriyle birlikte İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarı CERN'ü ziyaret ettiler.

21.07.2014 13:39:26 0
SINAV DERSHANESİ ÖĞRENCİ,LERİNİ CERN`E GÖNDERDİ

Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, yaz tatillerinde öğretmenleriyle birlikte İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarı CERN’ü ziyaret ettiler.

Öğrencilerinin tatil dönemlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için farklı gezi programları düzenleyen Sınav Koleji yine unutulmaz bir yurtdışı gezisine imza attı. Bu kapsamda Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte  dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarı CERN’ü ziyaret ettiler. Öğrenciler gezi programında farklı yerleri de gezmeyi ihmal etmediler. CERN gezisinde ilk olarak CERN Globe Science Expo isimli, CERN’ün simgesi olan küre şeklindeki yapıya giren öğrenciler burada evrenin oluşumunu, etraflarını çevreleyen 3 boyutlu bir görsellikle izlediler. CERN Microcosm Exhibition isimli sergi alanında ise CERN’ün kuruluşundan bugüne dek ortaya çıkmış buluşlara şahitlik eden öğrenciler, dünyadaki en zeki bilim adamları olarak kabul edilen CERN profesörleriyle birlikte yemek yediler.

CERN Introductory Talk bölümünde, CERN tarafından yönlendirilmiş, genellikle Türk olan ve CERN’de düzenli olarak çalışmalarını yürüten bilim adamları tarafından, CERN’ün varlık sebebini, neler yaptığını ve hedeflerini öğrenen öğrenciler, CERN 3D Film Show bölümünde tamamen 3 boyutlu bir gösteriyi seyrettiler. CERN’ün Atlas dedektörü ve SM18 tamirat hangarı gibi en önemli teknik alanlarını da gezen öğrenciler, burada yüzyılın deneyinin nasıl gerçekleştirildiğini yerinde gördüler.

Öğrenciler beş günlük gezi kapsamında ayrıca Paris, Disneyland ve Walt Disney Stüdyoları, Lozan, Montrö ve Cenevre’ye de giderek farklı bir yurtdışı deneyimi yaşadılar.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00