Sincanlılar baharı iki milyon lale ile karşılayacak. Şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşan milyonlarca lale soğanı baharın gelmesiyle Sincan?ın güzelliğine güzellik katacak.
Sincanlılar baharı iki milyon lale ile karşılayacak. Şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşan milyonlarca lale soğanı baharın gelmesiyle Sincan’ın güzelliğine güzellik katacak.
Şehrin estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Sincan Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de Sincan’ın güzelliğine güzellik katıyor. Şehri kötü görünüme sebep olan alanlardan kurtarıp, birbirinden güzel yapılar inşaa eden Sincan Belediyesi, görsel güzelliğe yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çerçevede her yıl şehrin belirli noktalarına ekilen milyonlarca lale Sincan’a ayrı bir güzellik katıyor.
Sincan Belediyesi 2017 yılında da Sincan’ı lale bahçesine çevirmek için harekete geçti. Baharı milyonlarca lale ile karşılamaya hazırlanan Sincan Belediyesi, ilçe genelindeki park, bahçe, kavşak ve meydanlara iki milyon lale soğanı ekimini gerçekleştirdi. Güzelliklerini sergilemek için Nisan ayına kadar toprak altında bekleyecek milyonlarca lale, baharın gelmesiyle Sincanlılara adeta lale şenliği yaşatacak.
Sincan’ı sembolü olan lalelerle süslemeye devam edeceklerini kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, lale soğanının Sincan’a ilk olarak 1950’li yıllarda soydaşlarımız tarafından getirildiğini aktardı. Başkan Tuna, “1970 yılına kadar Sincan’da yetiştirilen laleler, Kızılay’da çiçekçilerde kurulan stantlarda satılırdı. Sincan’daki yapılaşma ve konutlaşma sonucu lale unutulmaya yüz tutmuştu. Sincan’da lalenin adı vardı ama kendisi yoktu. 2009 yılında biz bu işe el attık ve ilk etapta 500 bin laleyi Sincanımızın park, sokak ve bulvarlarına dikerek harekete geçtik. Bugün milyonlarca laleyi toprakla buluşturuyoruz. Osmanlı’dan günümüze kalan ve Sincanımızın kültür değerlerinden biri olan laleyi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI
HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/SİNCAN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55