SİNCAN BELEDİYESİ 15 BİN ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITTI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara fidan dağıttı. ?Geleceğiniz İçin Bir Fidan da Siz Dikin? sloganıyla gerçekleşen fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Haberleri 1.04.2016 10:33:35 0
SİNCAN BELEDİYESİ 15 BİN ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITTI
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara fidan dağıttı. “Geleceğiniz İçin Bir Fidan da Siz Dikin” sloganıyla gerçekleşen fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sincan Belediyesi, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara fidan dağıttı. Daha yeşil bir Sincan için harekete geçen Sincan Belediyesi, 15 bin fidanı vatandaşlarla buluşturdu. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da yeşilin ve doğanın korunması bilincinin artırılması adına Lale Meydanı’nda düzenlenen fidan dağıtımı törenine katıldı. Ücretsiz fidan dağıtımına 7’den 70’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fidan dağıtırken bir yandan da vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tuna, vatandaşların ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Yeşil alan miktarını artırmak adına çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Tuna, bu alanların korunması noktasında vatandaşlara büyük görev düştüğünü hatırlattı. Başkan Tuna, “Yeşil dokuyu, doğayı ve ormanları korumak hepimizin görevi… Bugün burada Ankara Orman Bölge Müdürlüğünün de katkılarıyla 15 bin adet fidanın dağıtımını gerçekleştirdik. Bu fidanları sadece toprakla buluşturmakla kalmayıp aynı zamanda korumalıyız da. Gelecek nesillere havası temiz, oksijeni bol bir dünya bırakmak için el ele hareket etmeliyiz. Sincan Belediyesi olarak biz çevre bilinci yerleşmiş, modern ve yeşil bir gelecek hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  

Lale Meydanı’nda başlayan fidan dağıtımı, Yenikent ve Temelli’de de gün boyunca devam etti. Sadece bir yılda 72 bin 714 metrekare alanda yeşillendirme çalışması gerçekleştiren Sincan Belediyesi, son 7 yılda da 112 bin fidanın toprakla buluşmasını sağladı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

 

38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79