SİNCAN?DA ATIK PİL TOPLAMA SEFERBERLİĞİ

Sincan Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı. 30 Nisan?da sona erecek kampanyada Sincanlı öğrenciler ilk 2 günde 500 kilo pil topladı.

29.12.2015 15:21:31 0
SİNCAN?DA ATIK PİL TOPLAMA SEFERBERLİĞİ

Sincan Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı. 30 Nisan’da sona erecek kampanyada Sincanlı öğrenciler ilk 2 günde 500 kilo pil topladı.

Sincan Belediyesi, çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle, okullar arası Atık Pil Toplama Kampanyası’nı başlattı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen kampanyada Sincanlı öğrenciler şimdiden yüzlerce kilo pil topladı. Atık pillerin çevrede yol açacağı tahribatın önüne geçilmesini hedefleyen kampanya, 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. İlkokul, ortaokul ve liselere yerleştirilen atık pil toplama kutularında biriken piller 30 Nisan’da tartılacak ve dereceye giren okullar belirlenecek. Türkiye genelinde yapılan ve öğrencilerde çevre duyarlılığı oluşturulmasını sağlayacak kampanya kapsamında il genelinde ilk üçe giren okullara yazıcı, spor seti ve satranç takımı gibi çeşitli ödüller verilecek. İlçe genelinde birinci olan okula da satranç takımları ve eğitim panosu hediye edilecek. 
Kampanyaya destek veren okullara başarılar dileyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Sincan’da 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza özellikle de gelecek konusunda en büyük güvencemiz çocuklarımıza çevre bilinci aşılanıyor. Hedefimiz pillerin doğaya zarar vermeden faydaya dönüştürülmesi” dedi.

Çinko, manganez, gümüş ve civa gibi birçok ağır metali bünyesinde barındıran pillerin çevre için oldukça tehlikeli olduğunu belirten Başkan Tuna, atık pillerin zararını en aza indirebilmenin en önemli şartının ise vatandaşların atık pillerin doğaya vermiş olduğu zararlar konusunda bilinçlendirilmesi olduğunu söyledi. Başkan Tuna, pillerin doğaya atılması durumunda karşılaşılabilecek tehlikeler hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını, doğaya büyük zarar veren atık pillerin toplanmasını ve çevreye zarar vermeden ekonomiye yeniden kazandırılması için geri dönüşümünün sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00