SİNCAN`DA BAHARDA LALELER AÇACAK

Sincanlılar baharı milyonlarca lale ile karşılayacak. Şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşan bir buçuk milyon lale Sincan?ın güzelliğine güzellik katacak.

2.01.2016 18:08:05 0
SİNCAN`DA BAHARDA LALELER AÇACAK

Sincanlılar baharı milyonlarca lale ile karşılayacak. Şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşan bir buçuk milyon lale Sincan’ın güzelliğine güzellik katacak.

Sincan Belediyesi Sincan’a yönelik yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Şehri, kötü görünüme sebep olan alanlardan kurtarıp, birbirinden güzel parklar inşa eden Sincan Belediyesi, görsel güzelliğe yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çerçevede her yıl şehrin belirli noktalarına ekilen milyonlarca lale Sincan’a bambaşka bir güzellik katıyor.

Sincan Belediyesi 2016 yılında da Sincan’ın her köşesini lale bahçesine çevirmek için harekete geçti. Baharı milyonlarca lale ile karşılamaya hazırlanan Sincan Belediyesi, ilçe genelindeki park, bahçe, kavşak ve meydanlara bir milyon 500 bin lale soğanı ekimini gerçekleştirdi. Güzelliklerini sergilemek için Nisan ayına kadar toprak altında bekleyecek milyonlarca lale, baharın gelmesiyle Sincanlılara adeta lale şenliği yaşatacak. 

HER YIL MİLYONLARCA LALE AÇIYOR

Bu güne kadar 4 milyon 600 bin lalenin toprakla buluşmasını sağlayan Sincan Belediyesi, bu yıl da toplam 1 milyon 500 bin adet lale soğanı ekimini gerçekleştirdi. Sincan’ı sembolü olan lalelerle süslemeye devam edeceklerini kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Osmanlı’dan günümüze kalan ve Sincanımızın kültür değerlerinden biri olan laleyi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın laleye olan özlemini sona erdirdik. Büyük ilgi gören lalelerimiz vatandaşımızın da dikkat ve özverisi ile korunuyor. İnşallah şehrimizi vatandaşlarımızla birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04