Baharın müjdecisi laleler Sincan’ın dört bir yanını süsledi. Şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşan milyonlarca lale soğanı çiçek açarak, renkleri ve zerafetiyle Sincanlılara bahar coşkusu yaşattı.
Şehrin estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Sincan Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de Sincan’ı çiçek bahçesine dönüştürdü. Kasım ayında toprakla buluşan milyonlarca lale soğanı baharın gelmesiyle Sincan’ı rengarenk bir tablo gibi süsledi. Şehrin dört bir yanında boy gösteren laleler, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. Şehir genelindeki meydan, cadde, refüj, kavşak ve parklar, lalelerin açmasıyla ressamların tablolarını aratmadı.
RENGARENK LALELER İLGİ ODAĞI OLDU
Şehir genelinde açan yaklaşık 1 buçuk milyon lale, en güzel fotoğraflar için de görkemli bir dekor oluşturdu. Laleler renkleri ve zerafetiyle vatandaşların anı fotoğraflarındaki yerini aldı. Birbirinden güzel lale çeşitleri fotoğraf meraklılarının ilgi odağı oldu. Havaların ısınmasıyla park ve bahçelere akın eden vatandaşlar, mis gibi kokusunun yanı sıra görüntüsüyle de beğeni toplayan laleler arasında keyifli saatler geçirdi.
“UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞTU”
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, lale soğanının Sincan’a ilk olarak 1950’li yıllarda göçmenler tarafından getirildiğini aktararak, “Göçmen kardeşlerimiz Sincan’da küçük küçük lale bahçeleri oluşturmuşlar. 1970 yılına kadar Sincan’da yetiştirilen laleler, Kızılay’daki çiçekçilerde kurulan stantlarda satılırdı. Sincan’daki yapılaşma ve konutlaşma sonucu lale unutulmaya yüz tutmuştu. Adı vardı ama kendisi yoktu. 2009 yılında biz bu işe el attık ve ilk etapta 500 bin laleyi Sincanımızın parklarına, sokaklarına ve bulvarlarına dikerek harekete geçtik. Bugün milyonlarca lale vatandaşlarımıza görsel bir şölen yaşatıyor” dedi.
“LALE, SİNCAN’DA BİR KÜLTÜR”
Vatandaşların laleleri büyük bir özenle koruduğunu da belirten Başkan Tuna, “Vatandaşlarımız Sincanımızın simgesi olan lale konusunda oldukça duyarlı. Dikilen laleleri kimse koparmıyor. Birçok noktada kamu malları kısa sürede zarar görebiliyor. Fakat lalelere kimse zarar vermiyor. Vatandaşlarımız bu güzelliği sonuna kadar koruyor. Sincanımızda lale bir kültür… Vatandaşlarımız kültürüne sahip çıkıyor” diye konuştu.