SİNCAN?DA LALELER AÇMAYA BAŞLADI

Baharın habercisi laleler rengarenk görüntüsüyle Sincan?ı süslemeye başladı.

8.04.2016 09:38:01 0
SİNCAN?DA LALELER AÇMAYA BAŞLADI

Baharın habercisi laleler rengarenk görüntüsüyle Sincan’ı süslemeye başladı. Sincan Meydan, Park ve caddelerine dikilen 1 buçuk milyon lale renk renk çiçek açtı. Sincanlı’nın laleyi büyük bir özenle koruduğunu söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Laleleri kimse koparmıyor. Halkımız laleleri gözü gibi sakınıyor” dedi. 
Şehrin estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Sincan Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de Sincan’ı çiçek bahçesine dönüştürdü. Kasım ayında toprakla buluşan bir buçuk milyon lale soğanı baharın gelmesiyle yapraklanmaya ve çiçek açmaya başladı. Şehrin dört bir yanında güzelliklerini sergilemeye başlayan laleler, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. 
Sincan Belediyesi 2016 yılında da Sincan’ı lale bahçesine çevirmek için harekete geçti. İlçe genelindeki park, bahçe, kavşak, refüj ve meydanlara bir milyon 500 bin lale soğanı ekimini gerçekleştirildi. Nisan ayına kadar toprak altında bekleyen laleler, yapraklanmaya ve çiçek açmaya başladı. Cinslerine göre farklı zamanlarda açan lalelerin 15 Nisan itibariyle tümünün açması ve bir ay boyunca Sincanlılara görsel şölen yaşatması bekleniyor… 
Bugüne kadar 4 milyon 600 bin lalenin toprakla buluşmasını sağlayan Sincan Belediyesi, bu yıl da toplam 1 milyon 500 bin adet lale ile Sincan’ın güzelliğine güzellik kattı. Sincan’ı sembolü olan lalelerle süslemeye devam edeceklerini kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Osmanlı’dan günümüze kalan ve Sincanımızın kültür değerlerinden biri olan laleyi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın laleye olan özlemini sona erdirdik. Büyük ilgi gören lalelerimiz vatandaşımızın da dikkat ve özverisi ile korunuyor. Şehrimizi vatandaşlarımızla birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi. 
Sincanlı’nın laleyi büyük bir özenle koruğunu da belirten Başkan Tuna, “Dikilen laleleri Sincan’da kimse koparmıyor. Birçok noktada kamu malları kısa sürede zarar görebiliyor. Fakat lalelere kimse zarar vermiyor. Bu çok önemli. Halkımız bu güzelliği solana kadar koruyup kolluyor. Adeta gözü gibi sakınıyor. Lale Sincan’da bir kültür. Halkımız bu kültürüne de sahip çıkıyor” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19