SİNCAN?DA RAMAZAN COŞKULU GEÇECEK

Sincan?ın meydan ve mahalleleri her akşam birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Vatandaşlar, iftarın ardından, ?Ramazan Akşamları?nda buluşacak.

Belediye Haberleri 27.05.2016 00:57:20 0
SİNCAN?DA RAMAZAN COŞKULU GEÇECEK

Sincan’da Ramazan Ayı bu yıl da coşkulu geçecek. Sincan’ın meydan ve mahalleleri her akşam birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Vatandaşlar, iftarın ardından, ‘Ramazan Akşamları’nda buluşacak. 

 

Sincan Belediyesi, On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı’na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamladı. Sincanlılar Ramazan boyunca Sincan Belediyesinin ‘Ramazan Akşamları’nda bir araya gelecek. 7’den 70’e tüm Sincanlılar, Lale Meydanı, Yenikent Meydanı ve Temelli Meydanı’nda eski Ramazanları yaşayacak. Hacivat-Karagöz tiplemesinden Meddah’a, orta oyunundan konserlere pek çok etkinliğin yer aldığı programda, dini ve kültürel bilgiler de sunulacak.

SAHNE HER GÜN FARKLI BİR MAHALLEDE KURULACAK

Ramazan süresince çocuklar da Mahalle Şenlikleri sayesinde eğlenceye doyacak. Sincan Belediyesinin gezici sahnesi, her akşam farklı bir mahalleye kurulacak. Şenliklerde, kukla gösterilerinden animasyona, yarışmalardan konserlere birbirinden renkli etkinlikler yer alacak.

GÜNGÖRMÜŞLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAK

Sincan Belediyesi bünyesindeki aşevinin kazanları Ramazan Ayı boyunca da yardıma muhtaç vatandaşlar için kaynayacak. İhtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarına, modern ve sağlıklı koşullarda sıcak yemek ulaştırılacak. Ayrıca Sincan Belediyesi her akşam güngörmüşlerle aynı sofrada buluşacak. Sincanlı büyükler, Merkez Güngörmüşler Konağı’nda kurulacak iftar sofrasında bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacak.

Gerçekleştirilecek etkinliklerle, vatandaşların Ramazan akşamlarını renklendirmek istediklerini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi de yeni nesillere aktarmış olacağız” dedi. Ramazan Ayı’na tekrar kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tuna, birlik, beraberlik ve barış içerisinde bir ay geçirme temennisinde bulundu. Başkan Tuna, Ramazan Ayı’nın bolluk, bereket, hoşgörü, dayanışma ve sevgi ayı olduğunu da ifade ederek, “Ramazan Ayımızın, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00