SİNCAN?DA TÜRK-JAPON DOSTLUĞU RÜZGÂRI

Uluslararası ilişkiye önem veren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Türk-Japon Dostluk Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Sincan Kültür Evi?ndeki programa Japonya?nın Ankara Büyükelçisinin eşi Rieko Oka da katıldı.

Belediye Haberleri 18.03.2017 08:50:41 0
SİNCAN?DA TÜRK-JAPON DOSTLUĞU RÜZGÂRI

Uluslararası ilişkiye önem veren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Türk-Japon Dostluk Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Sincan Kültür Evi’ndeki programa Japonya’nın Ankara Büyükelçisinin eşi Rieko Oka da katıldı.

 

Sincan’da Türk Japon dostluğu rüzgârı esti... Sincan Kültür Evi’nde Türk- Japon Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği’ni ağırlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan’ın adını uluslararası platformlarda duyurmaya devam ediyor. Tuna’nın ev sahipliğindeki programa; Japonya’nın Ankara Sefiresi Rieko Oka, Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Türk-Japon Kadın Dostluk Derneği Başkanı Zeynep Erencan, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Türk- Japon Dostluk Derneği üyeleri katıldı. 

 

HOŞGÖRÜ TOPRAĞI SİNCAN

 

Sincan’ı çok sevdiğini söyleyen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka’nın eşi Sefire Rieko Oka “Sincan’a daha önceden gelmiştim. Ancak gezmeye fırsatım olmamıştı. Sizler sayesinde burayı keşfedebildim. Bunun için Sayın Başkan Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum. Samimi ve içten insanlarla olmak bizi ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.

 

Hoşgörünün Anadolu’da filizlendiğini hatırlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yüreklerde sınırların olmadığını ifade etti. Başkan Tuna “Mesafelerin araya set çekmesine izin vermiyoruz. Aradaki sınırlar bizim için engel değil. Dostluk ilişkilerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.  

Başkan Tuna ayrıca Sefire Oka’ya Sincan’ı temsil eden lale desenli çini hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00