SİNCAN ZABITASINDAN BAYRAM DENETİMİ

Halkın sağlığı için zararlı olabilecek ortamlarda üretim yapan işletmelere ceza yazan zabıta ekipleri, imalathanelerin üretim ve saklama aşamalarında temizlik kurallarına uyup uymadığını tespit etti.

19.09.2015 12:05:43 0
SİNCAN ZABITASINDAN BAYRAM DENETİMİ

Sincan Zabıtası, ilçedeki tatlı imalathanelerini denetledi. Tatlı üretimi yapan ve bayram dolayısı ile yoğun bir mesai yapan tatlı imalathanelerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi. Halkın sağlığı için zararlı olabilecek ortamlarda üretim yapan işletmelere ceza yazan zabıta ekipleri, imalathanelerin üretim ve saklama aşamalarında temizlik kurallarına uyup uymadığını tespit etti. Sincan’da bayramın huzurla geçmesi için denetimlerin süreceğini belirten Sincan Zabıtası, vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için 7/24 çalıştıklarını kaydetti.

Sincan Zabıtası, Kurban Bayramı dolayısı ile denetimlerini artırdı. Fırınların denetimini yapan zabıta ekipleri bu kez de tatlı imalathanelerini kontrol etti. Bayramların olmazsa olmazı tatlıların uygun koşullarda üretilip üretilmediğini kontrol eden zabıta ekipleri, vatandaşın sağlığını etkileyecek ortamlarda üretim yapan işyerlerine ceza yazdı. Ani baskınlarla imalathaneleri kontrol edip vatandaşın sağlıklı bir bayram geçirmesi için çalışan ekipler; çalışma alanları, üretim, saklama ve satış alanlarında başta olmak üzere tüm aşamalarda hijyen ve temizlik şartlarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Denetimlerde büyük sorunlara rastlamayan ekipler, bayram boyunca tüketim artışının fazla olacağı şarküteri ürünleri başta olmak üzere, kuruyemiş, tatlı ve tatlı imalathaneleri ve diğer gıda işletmelerinin denetimine devam edecek.

Belediye ekibi, çalışmalar sırasında, işletme sahiplerine personel hijyeni, saklama koşulları ve genel hijyen kuralları ile ilgili bilgilendirme yapılırken, eksiklikler konusunda uyarı ve yasal işlem yaptı.

Bayramın huzur içinde geçmesi için Sincan Zabıtasının görev başında olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Bayram boyunca ilçemizde bir sorun yaşamamak için Zabıta ekiplerimiz görev başında olacak. Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli... Bayramda da yoğun olarak tüketilen tatlıların imalathanelerini denetledik. Denetimlerimiz de artarak devam edecek. Tüm halkımızın bayramını kutluyor ve hep birlikte nice huzurlu bayramlara ermemizi temenni ediyorum.” dedi. 

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07