SİNCANDA TİYATRO OYUNU İLE FERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için projelerine hız kesmeden devam eden Sincan Belediyesi öğrencileri geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdi.

17.12.2015 12:55:30 0
SİNCANDA TİYATRO OYUNU İLE  FERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için projelerine hız kesmeden devam eden Sincan Belediyesi öğrencileri geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdi. 

Sincan Belediyesi atıkların çevreye zararını önlemek amacıyla geri dönüşüm seferberliğini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile birbirinden önemli projelere imza atan Sincan Belediyesi, geri dönüşüm konusunda öğrencileri bilinçlendirdi. Çevre bilincinin gelişmesi amacıyla Çok Katlı Otopark Konferans Salonu’nda düzenlenen “Çevki Geri Dönüşüm Yolunda” adlı tiyatro oyununu minik öğrencilerle buluştu. Çevreci kedi Çevki’nin maceralarıyla geri dönüşüm konusunda bilgilenen 600’e yakın öğrenci müzikal tiyatro oyunu ile hem eğlendi hem de bilinçlendi. Etkinlikte ambalaj atıklarının kahramanı Çevki ile birlikte karton kutu, plastik şişe, cam şişe, kompozit kutu ve metal kutu da çocuklara geri dönüşümün önemini anlattı. Etkinlikte öğrencilere ambalajların neden çöp olmadığı ve ambalaj çeşitleri hakkında bilgiler verildi. 

Temiz bir çevre için projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Çevre konusunda biz ne kadar duyarlı olursak çocuklarımızda o kadar duyarlı olacaktır. Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir. Bu yüzden hepimiz 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

HABER:ABDULLAGH ORTAÇ


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00