SİNCAN`DA 7000 KİŞİLİK HALK İFTARI

SİNCAN'DA ESKİ PAZAR YERİNDE 7 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇOLUK-ÇOCUK, GENÇ-YAŞLI BİNLERCE SİNCANLIYI İFTAR YEMEĞİNDE BİRARAYA GETİRDİ

Belediye Haberleri 19.07.2013 18:16:48 0
SİNCAN`DA 7000 KİŞİLİK HALK İFTARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinliklerinden birisi olan “Halk iftarları”bu kez Sincan’da yapıldı.

Sincan Eski Pazar Yeri’nde 7 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar programı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve binlerce Sincanlıyı bir araya getirdi.

İftar yemeğinin ardından Sincanlılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Haziran’da Sincan’da yaptığı mitinge gösterdikleri ilgi ve katılım nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye’nin son günlerde bayağı sıkıntılı anlar yaşadığını hatırlatan Başkan Gökçek, “Allah’a hamdolsun bu sıkıntıların atlatılmasında en büyük etkenlerden bir tanesi bu meydanda Sayın Başbakanla yapmış olduğumuz mitingimiz oldu. Allah hepinizden razı olsun, o gün göstermiş olduğunuz coşku ve ilgiden dolayı hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 -“FAİZDEN KURTULAN PARA YATIRIM OLARAK DÖNÜYOR”

 Başkan Gökçek konuşmasında son günlerde yaşanan iç politik ve ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Türkiye’de 10 yıl önce toplanan 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiğini kaydeden Başkan Gökçek, “AK Parti iktidarında 10 sene geçti. Şimdi her toplanan 100 liralık verginin 16 lirası faize gidiyor, bu aradaki fark da bizlere yatırım olarak dönüyor, ne olarak dönüyor? Çift yollar olarak dönüyor, hızlı tren olarak dönüyor, limanlar olarak dönüyor, araçlar olarak dönüyor” dedi.

Başkan Gökçek sahnenin hemen önünde bulunan çocukların “Park olarak dönüyor” hatırlatması üzerine onlara gülümseyerek “Evet, bakın çocuklar doğru söylüyor. Park, bahçe olarak dönüyor, belediye faaliyetleri olarak dönüyor, fakire fukaraya gıda maddesi, her türlü ihtiyaç maddesi olarak dönüyor. Okullarda çocuklarımız ücretsiz olarak kitaplarını alıyor, arkasından yeniden tablet bilgisayarlarını alıyor, herhangi bir ücret ödemiyor” diye karşılık verdi.

 -“TÜRKİYE BÜYÜME HIZINDA İKİNCİ”

 70 sent’e muhtaç olan Türkiye’nin geçen yıl Afrika ülkelerine 5 milyar lira yardım yaptığına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bu kadar olay çıktı, bu kadar olay oldu. Bugün, gazeteleri açıp bakın, dünyada büyüme hızı olarak ikinci olan ülke 4,6 ile Türkiye. Birincisi Şili, ikincisi Türkiye” diye konuştu.

Başkan Gökçek konuşmasında Türkiye’nin mega projeleri arasında sayılan “Kanal İstanbul, İstanbul’a üçüncü havalimanı, Üçüncü boğaz köprüsü ve nükleer santraller”in gelecekteki getirilerini anlattı ve bu kalemlerden elde edilecek 60 milyar liranın Türkiye için sarf edilmeye başlanacağını belirtti.

 -GÖKÇEK’TEN DIŞ GÜÇ UYARISI

 Almanya, İngiltere, Amerika’daki çeşitli lobilerin Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ülkemizi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti yapıp bizim içimizdeki satın aldıkları kişiler vasıtasıyla herkesi sokağa döktüler. Ama Elhamdülillah, bunların üstesinden geldik” dedi.

 -EKİMDE “OKULLARDA KARIŞIKLIK” UYARISI YAPTI

 Söz konusu güçlerin önümüzdeki Ekim ayında okullar açıldığında yeniden aynı karışıklığı çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Gökçek, “Ama birliğimiz ve beraberliğimizle Allah’ın izniyle hep birlikte direnişimizle bunun üstesinden nasip olursa geleceğiz. Bunun hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

 -SİNCAN’A YENİ YOLLAR

 “Sincan’ın birçok sorununu halledebilmek maksadıyla olanca hızımızla çabalarımızla gayret etmeye çalışıyoruz” diye konuşan Başkan Gökçek, Sincanlılara yeni yolların müjdesini verdi. Başkan Gökçek, yeni yapılan yolların durumu ile ilgili bilgi verirken, şunları söyledi:

“Bunların birincisi Allah nasip ederse 1-1,5 aya kadar kesinlikle açacağız, yeni bir bulvar yaptık. İstanbul Yolu’na paralel. Bu bulvar Atatürk Orman Çiftliği içerisinden buraya geliyor. Üzerinde 14 tane alt üst geçit var, inşallah trafik açısından Ankara’dan gelişiniz bir kat daha rahatlayacak. Bir de İstanbul Yolu’na paralel Batıkent’e 5 tane üst geçit yapıyoruz. Anadolu Bulvarı’nda, bizim Halk Ekmek’in yanından giriyor, hemen Sincan’ın alt tarafından çıkıyor. Şöyle söyleyeyim, İstanbul Yolu üzerindeki köprüye aşağı Batıkent’ten bir yol gelir, aradan yandan o yol devamlı hale geldiği için Sincan’ın trafiği ciddi anlamda rahatlamış olacak. Yine aynı şekilde Yenikent yolu üzerinde yapacağımız iki tane alt geçit sayesinde daha da akışkan bir trafiği sizlere temin etmiş olacağız.”

  -PARK VE BAHÇELERE YENİ MOBİLYALAR

 Başkan Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile birlikte park ve bahçelerin yenilenmesine ve yenilerinin yapılmasına devam ettiklerine dikkat çekerek, “Allah nasip ederse çok özel yeni şehir mobilyaları getirdik, birkaç ay içerisinde Sincanımızın değişik yerlerinde bunları da göreceksiniz. Bizler, sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz” diye konuştu.

 -ÇOCUKLARA TOP VE BEBEK MÜJDESİ

 Başkan Gökçek konuşmasının sonunda sahne önünde kendisini ilgi ile dinleyen çocuklara da bir müjde verdi. Erkek çocuklar için top, kız çocukları için bebek getirdiğini belirten Başkan Gökçek”in “Acele etmeden, sıraya girerek hediyelerinizi alabilirsiniz” sözünü duyan çocuklar iftar çadırının arkasına giderek hediyelerini aldılar ve gecenin en çok sevineni oldular.

 ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00