Şırnaklı Balık Üreticilerinden Modern Üretim Tesislerine Çalışma Ziyareti

Şırnak’ta balıkçılık alanında yatırımı olan ve yatırım yapmayı düşünen 10 üretici, iyi uygulama örneklerini görmek amacıyla Muğla’da bulunan kurumsal firmaları ziyaret etti.

Güneydoğu Bölge Haberleri 4.09.2023 19:59:00 0
Şırnaklı Balık Üreticilerinden Modern Üretim Tesislerine Çalışma Ziyareti

Şırnak’ta balıkçılık alanında yatırımı olan ve yatırım yapmayı düşünen 10 üretici, iyi uygulama örneklerini görmek amacıyla Dicle  Kalkınma Ajansı ile Şırnak Valiliği’nin desteği ve Şırnak İl Tarım Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla Muğla’da bulunan kurumsal firmaları ziyaret etti.

 

Dicle  Kalkınma Ajansının 2023 Yılı Çalışma Programında yer alan "Üretici ve Üretici Örgütlenmelerine Yönelik İyi Uygulama Ziyareti ve Yerinde Eğitim Programı" kapsamında gerçekleştirilen faaliyete 10 üretici ve 5 tarım müdürlüğü personeli katılım sağladı.

 

Kültür balıkçılığı alanında birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan “Noordzee Su Ürünleri A.Ş.” ile “Gümüşdoğa Su Ürünleri A.Ş.” firmalarından kurumsallaşma, pazarlama ve üretim teknikleri konusunda bilgi alan yatırımcılar üretim tesislerini yerinde gördüler.

 

Programın temel amacı, sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla, üretici birlikleri yolu

 

Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen teknik gezi ile kültür balıkçılığı yatırımlarının Şırnak’ta artırılması yoluyla kırsal işgücünün istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflenmektedir.

 

Şırnaklı balık üreticileri ile su ürünleri yetiştiriciliği uzmanı il tarım müdürlüğü personelleri, kurumsal kapasitesi yüksek ihracatçı firmalara yaptıkları ziyaret kapsamında kültür balıkçılığı üretim teknolojileri, verim artışı, kurumsallaşma, markalaşma, ürün pazarlama ve ihracat konularında yetkililerden bilgi aldılar.

 

Balık yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile sektörün durumu hakkında gerçekleştirilen tecrübe paylaşımı programı 4 gün sürdü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55