ŞİVAN PERVER:``TÜRKİYE MÜKEMMEL BİR ÜLKE``

37 yıl aradan sonra Türkiye`ye gelen sanatçı,basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı.

Polisiye Haberler 17.11.2013 16:51:22 0
ŞİVAN PERVER:``TÜRKİYE MÜKEMMEL BİR ÜLKE``

37 yıl aradan sonra Türkiye`ye gelen sanatçı,basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı.

Uzun bir aradan sonra ülkesine dönen sanatçı Şivan Perver Diyarbakır`da basın toplantısı düzenledi. Türkiye`nin tarihi, kültürü ve her yönüyle mükemmel bir ülke olduğunu vurgulayan Perver, Türkiye`nin tüm farklılıkların yaşayabilmesi için yeterli bir ülke olduğunu kaydetti.

"Ülkenin geçmiş statükodan, katmerli zorlamalardan kurtulması için elbette bugün gördüğümüz gibi bir yeniliğe ihtiyacı vardır, onun için de adına `yeni Türkiye` denildi" diyen Perver, insan haklarına saygı, farklılıkları kabul etmek, özgürlük ve barışa taraftar olmak, demokrasiyi temellendirmek için bir yeniliğe ihtiyaç olduğunu, bu yeniliğin de dün başladığını kaydetti.

Dün gerçekleştirilen buluşmanın tüm Türkiye`deki toplumlar için mükemmel bir bahar havası estirdiğini ifade eden Perver sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç bir delikanlı olarak ülkemden ayrıldım ama yaşlı bir adam olarak döndüm. Bu bazen çok üzücü. İnsanın bazen ağlamaması da mümkün değil. Ülkemize döndük tabi. Yıllar önce bıraktığımız bu ülkenin insanları ile adapte olabilmek için biraz zaman lazım. Şimdi gönül isterdi ki Diyarbakır sokaklarına çıkayım, insanlarla sohbet edeyim, merhabalaşayım, hatır sorayım, onları kucaklayayım. Onlar da beni çok sevdi ben de onları hep içimde taşıdım. Her ne kadar dışarıda olsam da onları hep içimde taşıdım. Bu özlem ile yaşadım hep. Ben daha annemin mezarını ziyaret edemedim, ailemi, dostlarımı, arkadaşlarımı göremedim. Sizler sağolun. Sizler çok değerlisiniz, güzel şeylere sahip çıkıyorsunuz. Umarım bunu sevmeyen, bunu çekemeyen, hala ırkçı zihniyete sahip olan kesimler de biraz dinler, düşünür, tartışırlar ve bu yeniliği candan kabul ederler. Çünkü bu dünyaya gelen her insanın yaşamaya hakkı vardır. Herkesin kendi gerçekleri, insani değerleri ile yaşamaya hakkı var."

Çözüm süreci için sanatı ile hizmet etmeye hazır olduğunu vurgulayan Perver, Türk sanatçılarla da konser vereceklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Perver, "37 yıl sonra size ne söylendi de Türkiye`ye döndünüz?" sorusu üzerine, "10 yıldır davet ediyorlardı fakat dönüşüm için şartlar oluşmamıştı, Barzani devreye girdi, gelişimin çözüm süreci için iyi olacağı söylendi, Başbakanın samimiyetine güvendim, beni ikna ettiler" dedi.

Perver Başbakan ile vedasına ilişkin ise Başbakan Erdoğan ile güzel bir şekilde vedalaştıklarını ve kendisine başarı dilediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan`ı çalışmalarından dolayı kutladığını ifade eden Perver, "Sayın Başbakana çok mükemmel bir sürece başladığını, bunun büyük bir hizmet olduğunu, bu konuda değerli çalışmalar için yanınızda olduğumu ifade ettim" dedi.

"Türkiye`ye dönmek için çekinceniz var mı?" sorusu üzerine Perver, "İnsan tanımadığı bir suya, denize girdiğinde ne kadar derin ve soğuktur, adapte olduktan sonra yüzer ya benimki de öyle. 37 yıldır dışarıdayım. Bu ülkede çok şey değişti, şehirler büyüdü. Yeni jenarasyon yetişti. Mantalite ve kültür değişiyor. Global bir kültür gelişiyor. Ben ne kadar adapte olabilirim? Ona göre bir mizampaj hazırlamam, ona göre adım atmam lazım" diye konuştu.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24