Sivil Toplum Merkezi Hizmete Açıldı

Mamak Belediyesi'nin ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında toplamak amacıyla Şafaktepe Mahallesi'nde inşa ettiği Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi ve Özel Mehmet Tunçel Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu görkemli bir törenle a

Belediye Haberleri 9.06.2013 13:24:42 0
Sivil Toplum Merkezi Hizmete Açıldı

 Mamak Belediyesi’nin ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında toplamak amacıyla Şafaktepe Mahallesi’nde inşa ettiği Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi ve Özel Mehmet Tunçel Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu görkemli bir törenle açıldı. Mamak’ta faaliyet gösteren 12 sivil toplum dernek başkanına anahtarlar teslim edildi. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, Meclis Üyeleri, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin oynadığı Seğmen ve Trabzon yöresi oyunla başlayan açılış töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye başkanı olmadan önce hazırladıkları seçim beyannamesinde yer alan çalışmaların birer birer hayata geçirildiğini ve açılışlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Akgül, “Mamak Anadolu mozaiği olan bir ilçe. Mamak’ta faaliyet gösteren hemşeri derneklerimizi bir araya getirdik. Bu hizmeti açmanın mutluluğunu yaşarken, derneklerin etkinliklerini desteklemeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde merkezimiz mihenk taşı olacak” dedi.

 Temel atma değil, açılış gerçekleştirme dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, on buçuk yıllık bir dönemde artık temel atma değil, açılış gerçekleştirdiklerini kaydederek, Sivil Toplum Merkezi’nin birlik ve bütünlüğe katkı sağlayacağını söyledi. Mamak’ın Türkiye’nin mozaiği olduğunu belirten Balta, “Mamak’ta 24 saat kalbi Mamak için, hizmet için atan bir başkanımız var. Birliğe, dirliğe sunduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün’de programın çok ayrıcalıklı olduğunu belirterek, “Biz bir kilimin desenleriyiz. Hayırlı olsun” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Sivil Toplum Merkezi gezildi ve dernekler tek tek ziyaret edildi. Kemençelerin çalındığı horonların tepildiği açılışta renkli sahneler ortaya çıktı.

 Toplantı ve Seminerler İçin Biçilmiş Kaftan

1760 metrekare arazi üzerine kurulan merkez, 4560 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Merkezin iki katı dernekler ve STK’ların kullanımına sunulurken, diğer katlar da erkek öğrenci yurdu olarak hizmet vermeye başladı.

 

 

 ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------


33.1° / 20.2°
  • BIST 100

    10677,49%0,19
  • DOLAR

    32,24% 0,36
  • EURO

    35,02% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2442,41% 0,55
  • Ç. ALTIN

    3897,55% -0,51