SMA 1 HASTASI EFRAİM EFE ETE YAŞAMAK İÇİN MADDİ DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR!

Aslen Mardin Kızıltepeli olan ve Ankara'ya yerleşen ve Ete Ailesi SMA Tip 1 hastası Efraim Efe Ete’nin ilacına kavuşup yaşayabilmesi için büyük çaba çaba harcıyor.

Mardin 24.02.2024 12:05:00 0
SMA 1 HASTASI EFRAİM EFE ETE YAŞAMAK İÇİN  MADDİ DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR!

Aslen Mardin Kızıltepeli olan  ve   Ankara'ya  yerleşen  ve Ete Ailesi SMA Tip 1 hastası Efraim Efe Ete’nin ilacına kavuşup yaşayabilmesi için büyük çaba  çaba harcıyor.


Berivan ve Savaş Ete çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan SMA'lı 19 Aylık olan  Efraim Efe ETE  için Ankara Valiliği'nin izniyle başlatılan kampanyada gerekli olan paranın  Bugüne kadar ne yazık ki sadece yüzde 16'lık kısmı toplanabildi. Anne Berivan Ete, oğlunun tamamen iyileşebilmesi için yurt dışından getirilen ve devlet tarafından karşılanmayan 'zolgensma' isimli ilacı kullanılması gerektiğini, bu ilacın temini için de Ankara Valiliği'nin onayıyla yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. 


Berivan Ete , ilaç için 35 milyon lira gerektiğini; ancak  çok zor şatlarda yardım toplamaya çalıştıklarını belirterek,  kampanyanın zor şartlarda ilerlediğini belirtti.

 

Berivan Ete, Ankara Valiliğinden alınan  2. ve son şans olan izin ile kampanyalarının devam ettiğini belirterek, "4 doz spinraza ilacı almamıza rağmen şu anda ayaklarında uyuşukluk  olduğunu belirterek Ayaklarını  hiçbir şekilde hissetmediğini ve Ellerinde titremeler olduğunu , boynunu tutamadığını belirterek  yüzde 16'lık  diliminin parasını toplayabildiklerini ifade etti.

Tüm Yardımseverleri kampanyalarına katılmasını ve maddi desteklerini beklediğini belirten Anne Berivan ETE, Oğullarının Tedavisi için gereken maddi desteğin yapılması için Tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.

Sesimizi duyuramıyoruz. Bebeğimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Tüm bebeklerimize sahip çıksınlar istiyoruz. İlacımızı Türkiye'ye getirsinler. Bebeklerimiz ölmesin, zolgensma ilacımızı da spinraza ilacımızı da versinler. Ben bebeğim öldüğünde onun mezarına gidip su dökmek istemiyorum. " ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19