SMA ile Mücadele Eden 7 Yaşındaki Resul İçin Yardım Elinizi Uzatın

Mamak’ın ilk kadın başkan yardımcısı Sibel Emre, Mamak Belediyesi olarak Resul’ün tedavi sürecine katkıda bulunmak ve kampanyasına destek vermek amacıyla yanlarında olduğunu belirtti.

Ankara 19.08.2024 15:30:00 0
SMA ile Mücadele Eden 7 Yaşındaki Resul İçin Yardım Elinizi Uzatın

Mamak’ın ilk kadın başkan yardımcısı Sibel Emre, Mamak Belediyesi olarak Resul’ün tedavi sürecine katkıda bulunmak ve kampanyasına destek vermek amacıyla yanlarında olduğunu belirtti. Resul için düzenlenen yardım kampanyasında ailenin sesine ses katmak isteyen Mamak Belediyesi, daha çok insana ulaşmak için ve toplumsal farkındalık yaratmak için Altunbaş ailesinin yanında.

Hastalığı annesi farketti

7 yaşındaki Resul Emre Altunbaş, ölümcül bir kas hastalığı olan SMA Tip-1 ile mücadele ediyor. 15 yıl önce, 8 aylıkken ablasının bu hastalık yüzünden hayatını kaybettiğini söyleyen anne Canan Altunbaş, ablasının hastalığından dolayı Resul doğduğunda hemen SMA Tip-1'in belirtilerini fark etti ve yapılan testler sonucunda Resul'ün SMA Tip-1 olduğu anlaşıldı. Resul, SMA Tip-1 için üretilen ilaçlar oldukça pahalı olduğundan, başlangıçta tedavi olamadı ve bu süreçte kas kaybı yaşamaya başladı. Nefes almakta zorluk çeken ve Trakeostomi (boğazdan nefes alımı) ile karşı karşıya kalma riski olan resul, püre halindeki gıdalarla beslenip, biberonla su içmek zorunda kaldı.

Tedavi için ilaç kullanması şart

Yaklaşık bir yıl önce valilikten izin alarak başlatılan kampanya sayesinde, Resul 13 kutu Risdiplam (SMA tedavisinde kullanılan ilaç) aldı. Bu ilaç 9.600 Euro ve 9 gün yeterli oluyor. İlaç tedavisiyle Resul’ün durumunda belirgin iyileşmeler gerçekleşti. İlaç Resul’ün kas kaybını durdurdu, kasları tekrar güçlenmeye başladı. İlaç tedavisi sayesinde ellerini daha iyi kullanabilen ve bacaklarını oynatabilen Resul, ayrıca katı gıdalarla da beslenebiliyor ve nefes almakta eskisi kadar zorlanmıyor.

Yardım kampanyasında son 40 gün

Şu anda ellerinde ilaç bulunmayan aile, Resul’ün tekrar kas kaybı yaşamasını istemiyor. Kampanyanın bitmesine yaklaşık 40 gün kaldığını ve uzatma imkânı da bulunmadığını belirten anne Canan Altunbaş, bu süre içinde Resul’ün ihtiyaç duyduğu ilacı temin edebilmek için desteğe ihtiyacı olduklarını belirtti. Destek olmak isteyen vatandaşlarımız, 23-966 kampanya faaliyet numarasıyla, Canan Altunbaş adına bağışta bulunabilir veya “sma.resulemre” instagram hesabından irtibata geçebilirler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12