Tarih: 20.01.2016 13:04

SOĞUK HAVALARA KARŞI DOĞAL KORUYUCU, KEFİR

Facebook Twitter Linked-in

Kafkas Türkleri tarafından binlerce yıl önce keşfedilen kefir, market raflarında satışa çıktıktan sonra daha fazla tüketilmeye başlandı.

Laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri ve Torula mayalarını içeren kefir danelerinin sütü fermentasyonu  ile elde edilen kefir, birçok beslenme ve sağlık unsuru içeren bir süt ürünü olarak yaygınlaşmaya başladı. Kefir, ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana, probiyotik yapıları ile de yoğurda benziyor.

2006 yılından beri tüketicilerini kefir ile buluşturan Eker Süt Ürünleri, yararlı süt içeceği olan kefirin Türkiye’de daha çok tüketilmesi için doğal ve katkısız üretim yapıyor.

Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

Vitamin ve mineral deposu olan kefirin doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi minerallerin yanı sıra A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler dengeli beslenmede de önemli rol oynuyor.

Kefirin sağlık açısından birçok yararı olduğuna dikkat çeken Eker Süt Ürünleri Gıda Mühendisi Serap Kösemehmet, içeriğindeki probiyotikler sayesinde özellikle kış aylarında  vücudun bağışıklık sistemini ve sindirimini güçlendirmeye yardımcı bir besin olduğuna dikkat çekiyor.

Kefir'in faydalarının saymakla bitmediğini dile getiren Kösemehmet “ İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olan kefir, diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmaya katkıda bulunuyor. Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına olanak sağlayarak, yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Kefir'in, her yaşta, günün her saatinde ve istenilen miktarda tüketilebilmesi; Peynir, puding ve tatlılarda da meyve ya da mevye suyu katarak da kullanılması mümkün olabiliyor” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —