``SON KARARI GENEL MERKEZ VERECEK``

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, temayül yoklamasında almış oldukları sonuçların, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önemli bir veri olarak kullanılacağını belirtelerek, "Bundan önceki seçimlerde de bu temayül yoklamasını teşkilatlarımızda uy

Siyaset 27.10.2013 14:13:53 0
``SON KARARI GENEL MERKEZ VERECEK``

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları aday adayları temayül yoklaması, Feshane Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. 

Temayül yoklamasına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren İpek, İstanbul il ve ilçe belediyelerinin aday tespitlerinin yapılması için temayül yoklaması yaptıklarını, dün itibariyle 16 büyükşehir belediyesinin il ve ilçelerinde temayül yoklamasının yapılmaya başlandığını ifade etti. 

İpek, 9 Kasım`da 14 büyükşehir belediyesinin, ardında da diğer illerin temayül yoklamalarını yapacaklarını belirterek, bugüne kadar hem milletvekilliği hem de yerel seçimlerde, teşkilatın özgür iradesini ve eğilimini almak için temayül yoklaması yaptıklarını dile getirdi.

"Şu an yapmış olduğumuz temayül yoklamasıyla, teşkilatlarımızın büyükşehirde ve ilçelerde görmek istediği belediye başkan adaylarını, eğer belediyesi bizdeyse o belediye başkanıyla da ilgili görüşlerini alıyoruz" diyen İpek, tamayül yoklamasında il yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis, il genel meclis üyelerinin yanı sıra belediye başkanlarının oy kullanacağını, milletvekillerinin ise hem büyükşehirde, hem de ikamet ettikleri ilçelerde yoklamaya katılacaklarını söyledi. 

"Son kararı genel merkezde vereceğiz" 

Haluk İpek, en önemlisinin de teşkilat mensuplarının özgürce oy pusulasının en alt kısmına kimi büyükşehir veya ilçe belediye başkanı görmek istiyorsa ismini yazabilecek olması olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizde olan belediyelerde en alta bir isim, bizde olmayan belediyeler için ise iki isim yazabilecekler. Burada almış olduğumuz sonuçlar belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önemli bir veri olarak kullanılacak. Bundan önceki seçimlerde de bu temayülü teşkilatlarımızda uyguladık. Temayül yoklamasını üçüncü kez yapıyoruz. İnşallah bunun da ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şu anda 5 bin 640 civarında üye tarafından ilçeler, 5 bin 500 civarında üye tarafından da büyükşehir belediyesi için oy kullanılacak. Teşkilatta görev alan, yönetici konumunda çalışan arkadaşlarımızın tamamı kullanacak. Ancak mahalle temsilcilerimiz, aynı zamanda bulundukları ilçelerde de oy kullanabilecekler. Çok geniş katılımlı bir temayül yoklaması olacak."

İpek, bir gazetecinin "İlçeler ve büyükşehir için kulislerde konuşulan isimler var. Ya temayülden taban tabana zıt isimler çıkarsa ne yapılacak ?" şeklindeki sorusunu, "Hepsini genel merkezde değerlendireceğiz. Şu an burada teşkilatın eğilimini almış olacağız. Merkez yoklamasıyla seçime girdiğimiz için ki buradan çıkan isimlerin bir kısmını gerekirse anket yaparak yine ilçelere soracağız. Geniş bir şekilde araştırmamızı yapacağız. Bu bir veri ama önemli bir veri olacak. Fakat bunun dışında yapacağımız çalışmalar da olacak. Son kararı genel merkezde vereceğiz" diye yanıtladı. 

"Büyükşehir için öngörünüzde bir isim var mı ?" şeklindeki soruya da İpek, "Onu oy kullanacak şu andaki yönetim kurulu üyeleri, kadın, gençlik kolları bilebilirler. Biz sonunda saydığımızda bileceğiz" şeklinde cevapladı. 

Temayül yoklaması, 16.00`ya kadar devam edecek.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

32.5° / 19.8°
  • BIST 100

    10481,3%0,02
  • DOLAR

    32,17% -0,10
  • EURO

    34,96% 0,46
  • GRAM ALTIN

    2427,61% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3883,95% -0,15