Sportif Balıkçılar Türkiye Rekoru İçin Bolu` da Buluşuyor.

Sportif amaçlı olta balıkçılığını geliştirmek, tanıtmak ve sevdirmek amacı ile Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği OLTACILARDER Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması” nın 5. si yine Bolu ili sınırl

Türk Dünyasından Haberler 10.09.2013 06:18:28 0
Sportif Balıkçılar Türkiye Rekoru İçin Bolu` da Buluşuyor.

Sportif amaçlı olta balıkçılığını geliştirmek, tanıtmak ve sevdirmek amacı ile Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği’ nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “OLTACILARDER Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması” nın 5. si yine Bolu ili sınırları içerisinde bulunan Gölköy Baraj` nda gerçekleştirilecek.


12 Eylül 2013 Perşembe günü 12:00` de başlayacak olan yarışma 15 Eylül 2013 Pazar günü 12:00` de son bulacak.

 

Konu ile ilgili olarak OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan İNANÇ;

Doğa, çevre ve sudaki canlının korunması adına belirlenen kanun ve tebliğlere uymak, özendirmek ile sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, geliştirmek ve sevdirmek, yarışma heyecanıyla Türkiye’ mizdeki sportif olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak maksadıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Sazan Balığı Yakalama Yarışması’ nı bu yılda Bolu ilimize bağlı Gölköy Baraj’ ında düzenleyeceğiz.

Türkiye` mizin dört bir yanındaki sportif amaçlı olta balıkçılığına gönül verip emek sarf edenleri 12 Eylül 2013 günü başlayacak olan bu yarışma ile bir araya getirip tarihler boyu adından sıklıkla söz ettiren doğa harikası Bolu ilimizde misafir ederek öncelikle onlarla hasret gidermeyi ve sportif balıkçılık konusunda bilgi alış verişinin sağlanılmasını planlıyoruz.

Aslına bakılırsa bu etkinliği düzenleyen biz Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği camiası da Bolu ilimizde misafir sayılırız. Merkezi Ankara` da bulunan derneğimizin yıl içerisinde bu ve buna benzer geleneksel olarak gerçekleştirmiş olduğu birçok etkinliği bulunmaktadır. Bunlardan en büyüğü "Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği" ve "Sazan Balığı Yakalama Yarışması" dır. Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliğimizi amatör ve sportif amaçlı olta balıkçıları için çok büyük öneme sahip olan Ankara ili, Kesikköprü Baraj’ ında gerçekleştirirken Sazan Balığı Yakalama Yarışmasını da her yıl geleneksel olarak yaşadığımız birçok zorluğa, sıkıntıya rağmen Türkiye` mizin bu muhteşem coğrafyasında düzenlemeye çalışmaktayız.

Türkiye’ nin birçok ilinde amatör-sportif balıkçılık alanında çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları’ nın seçkin takımlarının yarışacağı bu etkinlik 12 Eylül 2013 Perşembe günü başlayıp 15 Eylül Pazar günü 12:00’ de sona erecek olup 30 takım ile sınırlı tutulmuştur. Ankara, Bursa, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Samsun, Sakarya, Zonguldak illerinin değişik ilçelerinden başvurular yapılmış ve kontenjan daha ilk günden dolmuştur.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gözlemcilerinin de yer alacağı yarışmada yakalanan tüm balıklar yarışma kuralları gereği ölçümü yapıldıktan hemen sonra zarar verilmeden ait oldukları Gölköy Baraj’ ına iade edilerek yarışmaya gelen çocuklarımızın da ilerleyen yıllarda bu güzelliği yaşaması hedeflenmektedir.

Geçtiğimiz yıl ki yarışmamızda yakalanan 91 santim boyunda, 17 kilo 340 gram ağırlığındaki balık bugüne kadar ki düzenlenmiş yarışmalarda yakalanmış en büyük sazan balığı olup Türkiye` miz de çok daha büyüklerinin var olduğuna inanmaktayız. Bu tür yarışmaların ülkemizde hızla gelişen sportif balıkçılığın önünü açacağını düşünmekteyiz.

 En büyük Sazan balığı ve En Çok Sazan Balığı yakalama kategorilerinde mücadele edilecek olup 15 Eylül 2013 Pazar günü 12:00’ de sona erecek ve dereceye giren takımlara derneğimiz ve değerli sponsorlarımızca ödüller verilecektir.

Bu anlamlı etkinliğe ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşların gereken hassasiyeti göstermelerini arzulamaktayız.



ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88