Sri Lanka Büyükelçisinden Mardin Artuklu Üniversitesine Ziyaret

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Mardin ziyareti kapsamında Mardin Artuklu üniversitesini ziyaret etti.

Mardin 12.02.2021 16:48:00 0
Sri Lanka Büyükelçisinden Mardin Artuklu Üniversitesine Ziyaret

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi   Mohamed Rizvi Hassen, Mardin ziyareti kapsamında Mardin Artuklu üniversitesini  ziyaret etti.

 

Büyükelçi Hassen ülkesinde yaşanan tsunami felaketinde ve sonrasındaki pandemi sürecinde Türkiye’nin gönderdiği yardımları unutmadıklarını ve bu yardımların iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

 

Büyükelçi Hassen, daha okul yılları döneminde Mezopotamya tarihini okuyarak bu bölgeyi tanımayı çok istediğini, dünyada birçok ülke ve şehir gezdiğini ama ilk kez geldiği Mardin’den çok etkilendiğini belirtti. Şehirde gezdiği tarihi mekânlar ve özellikle de halen Artuklu  üniversitesi  bünyesinde bulunan Kasımiye Medresesi hakkında bilgiler alan Büyükelçi Hassen’e Rektör Özcoşar ayrıca üniversite  hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

 

Büyükelçi Hassen MAÜ gibi bölgenin önemli bir üniversitesinde ülkesinden öğrencilerin de eğitim görmesinin ve akademisyen değişimi gibi programların ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını ve bu konuda büyükelçilik olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi. 

 

Rektör Özcoşar da, üniversite olarak en önemli hedeflerinden birisinin de uluslararasılaşma olduğunu ifade ederek bu kapsamda Sri Lanka’dan öğrencileri de üniversiteye davet ettiklerini belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19